S.K.N.W.K. 1 voor 2e keer dit seizoen veel te sterk voor Z.S.C. ’62 1

Nadat de start van de 2e seizoenhelft een kater opleverde voor S.K.N.W.K. 1 (onnodige 1-2 nederlaag tegen Rillandia 1) werden er weer wat oefenduels afgewerkt op kunstgras. Maar gisteren konden ze dan toch weer verder met de competitie. Een heel mooi affiche, want op sportpark ‘Het Springer’ stond de topper tussen de nummers één en twee van de 4e klas B S.K.N.W.K. 1 en Z.S.C. ’62 1. Een altijd beladen derby. In het heenduel waren de blauw/zwarten met maar liefst 1-6 veel te sterk voor de ploeg uit Scharendijke. Alle ingrediënten gisteren voor een mooie voetbalmiddag. Z.S.C. ’62 was uit op revanche van de eclatante nederlaag ’thuis’ en S.K.N.W.K. had voor het thuispubliek wat goed te maken na het 1-2 verlies tegen ‘Rilland’.

P1240507

Ondanks de ijzige kou was er behoorlijk wat publiek afgekomen op dit duel. Het S.K.N.W.K.-publiek werd niet echt verwend met goed voetbal (was ook bijna niet mogelijk op het hobbelige veld), maar de inzet en discipline bij de thuisploeg vergoede veel. De beginfase was wat aftasten met weinig echte grote kansen. De thuisploeg nam op het half uur de leiding. Het was Remco v/d Berge, die gevaarlijkste man aan Nieuwerkerkse zijde, die net over de middenlijn de bal kreeg. Hij dribbelde richting het vijandige doel en passeerde hierbij prachtig een aantal Z.S.C.-spelers. Iets voor de 16 meter lijn wat uitgeweken naar de linker kant schoof hij de bal keurig onder doelman Bodbijl tegen de blauw/zwarte touwen, 1-0. Wat een ontlading.

P1240535

Hierna het zelfde spelbeeld. Z.S.C. ’62 had middels topscorer Provoost de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. redde netjes met de benen en hield zijn doel schoon. In de extra tijd van dit eerste bedrijf kan de thuisploeg nogmaals juichen. Blijkbaar was de bal de zijlijn gepasseerd, maar door miscommunicatie voorafgaand aan het duel tussen de zeer jeugdige scheidsrechter (die de derby overigens prima leidde) en assistent-scheidsrechter Jos van Spier van S.K.N.W.K., werd er ‘gewoon’ doorgespeeld. Omdat alles op de linkerflank was geconcentreerd kwam de bal op rechts bij de geheel vrijstaande Remco Veenboer. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en zette S.K.N.W.K. dus op een 2-0 voorsprong.

P1240544

Vlak na de rust was opnieuw doelman Mike Bakker de redder in nood voor de thuisploeg toen hij opnieuw goed wist te redden op een schot van Robin Provoost. In de 11e minuut van de 2e helft wordt de wedstrijd dan eigenlijk al beslist. De thuisploeg krijgt een vrije trap aan de linkerkant. Deze wordt door Emiel Kuijten prima naar de 2e paal getrapt, waar spits Machiel Schot hoog boven iedereen uittoornde en hard de bal in het doel werkte, 3-0. Doelman Bodbijl van Z.S.C. ’62 krijgt na deze treffer een gele kaart wegens protesteren.

P1240560

Een paar minuten wordt de strijd wat verhit. S.K.N.W.K. lijkt in de persoon van Robert Padmos op te kunnen gaan voor de 4-0, maar hij wordt al dan niet terecht afgefloten voor buitenspel. Als er al lang gefloten is, gaat de doelman van Z.S.C. ’62 nog heel hard door op Padmos, die gelukkig ,blijkt achteraf, niet geblesseerd raakt. Bodbijl moet voor deze actie misschien wel de rode kaart krijgen, maar in ieder geval geel (wat dus zijn 2e zou zijn geweest). Echter hij wordt onbegrijpelijk helemaal niet bestraft. De enige die wel bestraft wordt, is keeper Mike Bakker van S.K.N.W.K. die onnodig verhaal komt halen.

P1240601

Als de gemoederen weer wat zijn bedaard is de strijd allang beslist. S.K.N.W.K. speelt gedisciplineerd de wedstrijd uit. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd krijgen ze nog een strafschop. Aanvoerder Maarten Padmos belast zich met deze taak. Maar net als broer Robert Padmos in de thuiswedstrijd tegen Rillandia faalt Maarten en wordt zijn strafschop gestopt. Maar omdat de spelers van Z.S.C. ’62 veel te vroeg zijn ingelopen, mag de strafschop opnieuw worden genomen. Nu stuurt Maarten de keeper naar de verkeerde hoek en zorgt voor de 4-0.

P1240612

Een prima en terechte overwinning van S.K.N.W.K. Zodoende dit seizoen in twee duels een resultaat van maar liefst 10-1 (!!) tegen Z.S.C. ’62 1. Dit moet de ploeg van de aan dit seizoen afscheid nemende trainer/coach Walter de Jonge toch een boost geven. Aankomende zaterdag wacht het uitduel tegen SC Stavenisse 1. Een duel dat vorig jaar met 1-0 werd verloren……..

P1240645

Laten we hopen dat dat resultaat samen met de herovering van de koppositie voor S.K.N.W.K. 1 genoeg aanleiding is om weer 100% te geven. Het seizoen is nog lang, maar op dit moment hebben ze alles weer zelf in de hand. Te beginnen dus in Stavenisse. Aftrap aankomende zaterdag is 14:30 uur.

P1240732

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 voor 2e keer dit seizoen veel te sterk voor Z.S.C. ’62 1"

1. Abrakadabra | 14-02-2016 at 12:05 |

SKNWK 4 ZSC `62 0
    Remco v/d Berge opende de score,dat deed hij na eerst drie verdedigers in de leuren te hebben gelegd, en in de 25ste minuut was dat 1-0.In de 37ste minuut was het Remco Veenboer,die de bal op het middenveld oppikte en vanaf de 16 een droog schot loste en dat betekende 2-0 en tevens de ruststand. De tweede helft was nauwelijks een kwartier oud,toen Machiel Schot uit een vrije trap genomen door Emiel Kuyten bij de rechterpaal keurig inkopte dat was 3-0.En toen 5 minuten voor het einde een penalty, omdat ze Remvo v/d Berge in het strafschop gebied onderuit haalden. Achter de bal Maarten Padmos. Hij sghoot de bal tegen de keeper aan.Even later zorgde Maarten toch voor de 4-0. Niet uit de rebound,maar hij mocht hem overnemen en toen was het wel raak.De verdedigers liepen te snel in bij de eerste keer.SKNWK stak met kop en schouders er boven uit in deze derby. Volgende week tegen Stavenisse.Verleden jaar verloren jullie daar met 1-0 uit een vrije trap.Laat je nu niet verrassen daar.