Jeugd doet van zich spreken 4e oefenduel SKNWK 1

Vanmiddag speelde S.K.N.W.K. 1 haar vierde oefenduel van deze voorbereiding. In Nieuwe Tonge was vierde klasser N.T.V.V. 1 de tegenstander. Omdat er o.a. diverse festivals zijn dit weekend en ook nog wat lichte blessures, maar liefst 10 afwezigen bij de eerste selektie. Hierdoor was S.K.N.W.K. 1 aangevuld met de A-junioren Colin Duinhouwer, Harmen Maliepaard en Yannick v/d Cingel en voor de gemiddelde leeftijd ook nog ‘de oudjes’ Kees-Jan van Nieuwenhuize en Martijn Neele. Zodoende toch voldoende spelers.

Onder warme omstandigheden werd het een duel dat de eerst helft werd gedomineerd door S.K.N.W.K. 1. De 2e helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Zodoende ook een gelijke stand. De blauw/zwarten gingen met 0-2 rusten. Uiteindelijk wist de thuisploeg in de 91e minuut de stand gelijk te trekken.

Bij S.K.N.W.K. twee opvallende spelers. A-junior en doelman Harmen Maliepaard speelde ondanks de twee tegentreffers (waar hij absoluut kansloos was) een prima pot en pakte werkelijk alles klem. Spits en eveneens A-junior Colin Duinhouwer scoorde beide treffers voor S.K.N.W.K. 1.

Al in de 1e minuut was het 0-1. Het was Remco v/d Berge die goed doorging over de linker kant en een prima voorzet gaf. Colin liep goed in bij de 1e paal en scoorde met een schitterende kopbal de 0-1.

Ook de 0-2 kwam van de voet van Colin. Hij reageerde prima op een diepe bal die de keeper al dan niet buiten de 16 met zijn handen beroerde en weer losliet. Colin kon zodoende beheerst de 0-2 binnenschieten.

Aan de andere kant ook een prima mogelijkheid voor de thuisploeg. Een ongelukkige handsbal van André Kik werd bestraft met een strafschop. Doelman Harmen Maliepaard pakte de pingel klemvast en hield zodoende zijn doel (nog) schoon.

Omdat een prima vrijetrap van Remco v/d Berge net over de lat werd getikt en de thuisploeg de paal nog raakte, gingen de teams met 0-2 om de thee.

In de 2e helft aan beide kanten flink wat wissels. Of dit er iets mee te maken heeft, is altijd lastig in te schatten, maar nu was het N.T.V.V. dat het beste van het spel had. Al snel wisten ze dan ook de 1-2 te scoren. S.K.N.W.K. kwam er sporadisch uit. Het toucheerde middels Remco v/d Berge nog wel de paal (vrije trap).

S.K.N.W.K. leek toch de overwinning binnen te kunnen slepen, maar net in de ‘extra-time’ wist N.T.V.V. nog te scoren. Eindstand 2-2 en dat was gezien het spelbeeld ook wel terecht.

Opnieuw een nuttige oefenpot waarin met name vanwege de warme omstandigheden goed aan de conditie kon worden gewerkt. Voor trainer/coach Jack Wijnands ook een nuttige wedstrijd waarin hij mede door de vele afwezigen eens wat andere spelers op bepaalde posities kon laten acteren.

Deze week twee keer trainen (dinsdag en donderdag) en dan zaterdag de eerste van drie bekerwedstrijden. Om 17:00 uur is Jong Ambon 1 de tegenstander op sportpark ‘Het Springer’. Na afloop van dit duel kunnen er mossels worden gegeten.