Zaterdag 28 april 2012……D-DAY!!!!!!!!

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd van gisteren tussen Duiveland 2 en S.K.N.W.K. 2 van de website van Duiveland:

Zaterdag 28 april, de dag die voor alles en iedereen die Duiveland 2 een warm hart toe draagt DE dag zou kunnen worden dat we het weer in eigen hand zouden hebben of we kampioen worden of niet. Ik zeg weer in eigen hand, omdat we 1x eerder dit seizoen alles in eigen hand hadden. 2x eigenlijk, want aan t begin van de competitie staan we allen op 0. Maar ik doel op de rust bij Kruiningen, waar we wisten dat we bij een overwinning gedeeld koploper zouden zijn, helaas bleef ’t daar 0-0.

Terug naar vandaag, stand in de competitie 1. MZC 40pnt, 2. Heinkenszand 38pnt, 3. Duiveland 38pnt. Programma MZC – Heinkenszand, Duiveland – SKNWK. Eerst zelf maar s zien te winnen in de altijd lastige derby tegen de gruttepikkers.

Vanaf de aftrap was duidelijk te zien dat er maar 1 ploeg was waarvoor er nog belangen op t spel stonden……. Maar niet heus!!! De eerste 20 minuten waren niet om aan te gluren en een mooi verjaardagscadeau voor de vandaag 44 jaar geworden coach Jan “pruum” Stouten (of was die nou van 1944??) leek erg ver weg. Waar je een ploeg zou verwachten die tot op t bot gemotiveerd zou zijn om de platte kar van de b’s over te nemen, stond er aan de aftrap eerder een zomeravondelftal die al een dag aan de brouwersdam had vertoefd 

Desalniettemin begon na 20 minuten het kwartje te vallen. Degene die t vuurtje dat een derby nodig heeft aanwakkerde was echter wel een Nieuwerkerker. De nr 10 van de blauw-zwarten meende een vrije trap te verdienen, maar kreeg deze niet van de uitstekend fluitende arbiter. Uit frustratie besloot hij de eerst volgende in zn buurt maar
terug te pakken. Gele kaart als gevolg, maar vanaf toen begon t zaakje eindelijk te leven!!

Duiveland werd iets wakkerder, al hadden de gruttepikkers de beste uitgespeelde kansen. Duiveland was wel t meest gevaarlijk, maar dat kwam voornamelijk doordat de keeper van SKNWK er vaak naast zat bij corners van Duiveland. Uiteindelijk kwam Duiveland 6 minuten voor rust toch op 1-0 door das phantom “lut”.

Na rust speelde de equipe van Jan Stouten stukken beter met de 2-0 van Jan Willem Bolle tot gevolg, hij lobte de bal oog in oog met de keeper prachtig tegen de touwen. Ook de 3-0 kwam op naam van de huurling (met optie tot koop) van t 3e, JW besliste na een prima aanval het duel op aangeven van lut. Diezelfde lut had van Jan de opdracht mee gekregen om 2x te scoren en dus maakte hij in de 90ste minuut de 4-0.

Helaas kwam na deze wedstrijd het nieuws uit Zierikzee dat mzc had gewonnen met 3-2 en dus vestigen wij alle hoop Yerseke volgende week.