De Fendert kraakt de stadse vesting

Op de website van De Fendert staat een verslag van de kraker van gisteren tussen Kogelvangers 1 en De Fendert 1. Een duel dat ook zeker nog van belang was voor S.K.N.W.K.

De beer is geschoten. In een zeer spannende en zenuwslopende match heeft De Fendert de vesting gekraakt en heeft nu de pole-position om het kampioenschap zeer stevig beet. De vesting kraakte en piepte 90 min. lang en uiteindelijk stortte de vesting (Kogelvangers) ineen. Leider De Fendert won de Clash der Clashes na een heuze thriller op het slot met 2 – 3 en heeft daarmee het perfecte script geschreven. Als het volgende week wint van streekgenoot Chrislandia is de felbegeerde titel in 4B een feit

Een uur voor de wedstrijd.

Een uur voor de match vertrokken we met de 3e bus richting het pittoreske Willemstad over diverse dijken. Eenmaal aangekomen in Willemstad werden we van harte verwelkomd door de lokale bevolking met medewerking van de gem. Moerdijk en de derby was een derby.

Eenmaal aangekomen op de Grintweg werden we opgewarmd door live-muziek die door de luidsprekers galmde en heuse parkeerwachters die de bus en de overige bezoekers ,die met hun heilige koe zelf de reis naar Willemstad maakte, wegwijs maakten in het waar parkeren.

Druk was het zeker op het sportpark aan de Grintweg. De fans maakten zich op voor een heuze klassieker en toen beide elftallen het speelveld betraden ontsprong het bengaals vuurwerk en stonden de koppies bij beide elftallen strak.

De match.

Het eerste bedrijf was voor De Fendert zeer pover. Voor ruim 450 toeschouwers kwam het maar niet in de match en dat was naar het kolfje van de hand van de gastheren. Het credo lange halen gauw thuis bleek voor de rooien niet te werken en Kogelvangers kon naar harte lust scherp counteren en dus was eerste mogelijkheid dan ook voor de gastheren.

Na 9 minuten kreeg de bonkige spits Erik van der Giesen de eerste mogelijkheid maar goalie Paling stond pal. Eenmaal bekomen van de schrik beet De Fendert iets meer van zich af en dat resulteerde in goede mogelijkheden van Jeroen Beerendonk – Johan Netten en wederom Jeroen Beerendonk maar de teller bleef op nul. Op het half uur kreeg De Fendert opnieuw een speldenprik te verwerken toen Edgar van der Giesen in scoringspositie kwam maar opnieuw gaf goalie Palings geen krimp.

Vlak voor de thee moest hij dan toch capituleren toen Kogelvangers vanaf de penaltystip mocht aanleggen. De nummer 9 faalde niet en zo stond het 1 – 0 voor de thuisploeg. De Fendert was de schrik nog niet ten boven of

Kogelvangers kreeg weer een dot van een kans om de stand naar 2 – 0 te tillen maar de paal bracht redding op een schuiver van Erik van der Giesen. Desalnietemin ging De Fendert met een 1 – 0 achterstand rusten en had de thuisploeg de touwtjes stevig in handen.

Na de thee kwam De Fendert herboren uit de kleedkamer en pakte de zaken energieker aan. De wissels Haverkamp – K. Palings, beide geblesseerd, voor Raaijmakers en van Sprundel gaf de rooien zichtbaar nieuw elan en binnen 4 minuten kreeg Raymond Lingen de eerste kans op de gelijkmaker maar ook de goalie van Kogelvangers gaf geen krimp en behield zijn ploeg op voorsprong. Maar, die voorsprong was voor korte duur want enkele minuten later poeierde Bas van Sprundel uit de draai het leer in de winkelhaak en was de match weer een match.

Kogelvangers trainer Paul Vriens voerde na de 1 – 1 een tactische wissel door en haalde Nicky Messer van het veld maar zonder hun regiseur liepen de overige stadse acteurs ietwat stuurloos over de set. De Fendert rook de twijfel bij de thuisploeg en duwde het gaspedaal dieper en dieper in. De thuisploeg kreunde, de 1 – 2 was onvermijdelijk. Wiebe de Kok kopte uit een prima corner van Bas van Sprundel het leer voorbij goalie Vissers.

Kogelvangers probeerde het tij nog te keren maar een ommekeer stond vandaag niet in het script. De Fendert bleef de wet dicteren en Jeroen Beerendonk schotelde Bas van Sprundel in extra tijd de 1 – 3 voor.

Enkele minuten na het genadeschot bracht Erik van der Giesen met een prachtige goal de aansluittreffer op het scorebord maar meer zat er voor de thuisploeg niet meer in. Derhalve won De Fendert de Clash der Clashes met 2 – 3 en staat het op punt historie te schrijven om in zijn eerste jaar meteen de titel op te eisen. Dat moet dan aanstaande zaterdag gebeuren als Chrislandia op sportpark ‘De Fendert’ op bezoek komt. Alleen winst laat de champagneflessen ontkurken.