Jelle Lucasse wijst Veere de weg

MIDDELBURG – Veere zette in de derde klasse A een stap richting het kampioenschap door in Colijnsplaat met 2-0 van de plaatselijke boys te winnen.

Dauwendaele won thuis met 5-3 van Wolfaartsdijk en blijft op vier punten volgen. De Meeuwen ging thuis met 1-3 onderuit tegen SKNWK en moet vrezen voor degradatie.

De Meeuwen–SKNWK 1-3: SKNWK was voor rust beter, maar Meeuwen-doelman Dennie Oosse hield door twee fraaie reddingen de nul. Kort na rust kwam De Meeuwen op voorsprong, toen Thomas Brouwer uit een voorzet van Kevin Janse raak kopte. In de 70e minuut kwam SKNWK via Kristian Bouwman op gelijke hoogte. Oosse hield SKNWK daarna eerst nog van de 1-2 af, maar op een kopbal van Wilco de Valk moest de uitblinkende goalie het antwoord schuldig blijven. In de 90e minuut soleerde De Valk door de defensie en tekende voor 1-3.

Colijnsplaatse Boys–Veere 0-2: Veere omzeilde in Colijnsplaat een lastige klip. Jelle Lukasse was dé grote man bij de bezoekers, want hij tekende voor beide Veere-goals. Nog voordat de 0-1 viel had Colijn met het geblesseerd uitvallen van Dave Bout al een teleurstelling te verwerken gehad. Na de 0-1 van Lukasse kregen beide ploegen kansen. In de 65e minuut leidde een schot van Lukasse tot de 0-2. Daarna was het duel levendig, met volop kansen voor beide doelen.

Dauwendaele–Wolfaartsdijk 5-3: Een verdiende overwinning voor de nummer twee. Sigrel Burnet opende de score en elf minuten voor rust scoorde Joosse zelf de 2-0.

Na rust kreeg Dauwendaele een penalty die door Francis Langemaire benut werd. Door twee goals van Wilfred van den Dries kwam Wolfaartsdijk terug tot 3-2, maar de kans op de gelijkmaker bleef uit doordat Joran Moes al snel 4-2 maakte. Met een fraaie lob maakte Burnet er 5-2 van. Een derde treffer van Van den Dries, uit een strafschop, hielp Wolfaartsdijk niet meer.

Rillandia–AZVV 0-1: AZVV begon overweldigend, want na vijf minuten maakte Ludovico Cantorra al de 0-1. Rillandia kon daarna niets meer uitrichten. Het duel werd gekenmerkt door slechte passing aan beide kanten.

Kapelle–DFS 0-1: In een wedstrijd die weinig hoogtepunten kende, leken beide ploegen op een 0-0-gelijkspel al te stevenen.

In de 89e minuut was balverlies op het middenveld van Kapelle, waarbij twee spelers niet doortastend optraden, de aanleiding tot de 0-1. DFS kwam in balbezit en Pieter de Munnik werd op de rechterkant op avontuur gestuurd. De Munnik behield het overzicht en bood Kevin Veerhoek een niet te missen kans. Na het laatste fluitsignaal ontstond er nog een opstootje rondom Jon Herselman, die in zijn rug werd geduwd. In het tumult dat ontstond ontvingen Martijn van Zweden (Kapelle) en Vincent Bakker (DFS) alsnog de rode kaart.