Zeer belangrijke overwinning S.K.N.W.K. 1

Al weer de 17e competitiewedstrijd van het seizoen 2008-2009 stond gisteren ‘op de rit’. In Zoutelande moest S.K.N.W.K. aantreden tegen De Meeuwen 1. Bij winst zou S.K.N.W.K. 1 een belangrijke stap doen naar lijfsbehoud (wie had vooraf aan dit seizoen gedacht dat we daar over moesten praten?). Verlies betekende dat De Meeuwen op slechts 3 puntjes kwam van de blauw/zwarten en dat de onderste plaatsen toch aardig dicht bij kwamen.

Gelukkig wist S.K.N.W.K. 1 deze overigens zeer belabberde wedstrijd te winnen met 1-3. Er werd zelfs veerkracht getoond, want in de 2e helft kwamen ze eerst op een 1-0 achterstand. Toen De Meeuwen verzuimden om de marge te verdubbelen, was het S.K.N.W.K. dat uiteindelijk de punten in de tas kon meenemen naar Nieuwerkerk.

Van goed spel kon geen sprake zijn, want op zo’n slecht veld kun je het balletje gewoonweg niet rond laten gaan. Toch was de 1e helft voor S.K.N.W.K. Echter ‘de jeugd’ van S.K.N.W.K., Kristian Bouwman en Robbert Padmos, verzuimden beide de score te openen, waardoor beide teams met ‘de brilstand’ om de thee mochten gaan.

Kristian Bouwman scoorde de belangrijke 1-1

In de 2e helft moesten we dan maar gaan proberen om de score te openen. Echter het doelpunt viel aan de andere kant. Een voorzet van de rechterkant van de thuisploeg kon, overigens schitterend, door de vrijstaande Meeuwenspeler onderkant lat worden binnengekopt. De thuisploeg op dus op voorsprong.

Dit was tevens het sein voor De Meeuwen om bij ‘achterballen’ en ‘ingooien’ flink wat tijd te gaan rekken. Dit tot ergeris van S.K.N.W.K. (lees: aanvoerder Martijn Neele) Toch kwam dit de thuisploeg later duur te staan.

Via een strak uitgevoerde counter had De Meeuwen op 2-0 moeten komen, maar gelukkig voor alles dat S.K.N.W.K. heet, was de spits iets te fel en liep de bal voorbij. Uit de tegenaanval was het wel raak aan de andere kant. Een afgeketste bal werd door Kristian Bouwman in eens uit de lucht genomen en hij scoorde hiermee de gelijkmaker.

S.K.N.W.K. hinkte hierna op twee gedachten. Nu proberen door te stoten of dan maar gaan voor een puntje, waardoor de voorsprong op de ploeg uit Zoutelande 6 punten bleef. Het werden dus 3 punten.

Alle zeilen bij voor de S.K.N.W.K.-verdediging

Was het in de thuiswedstrijd de 88e minuut toen S.K.N.W.K. (dat toen overigens bijna 90 minuten met een man minder speelde) de gelijkmaker scoorde. Nu was het al de 89e minuut dat er werd gescoord. Een voorzet van de na ruim 3 maanden geblesseerd geweest zijnde Emiel Kuijten kwam op de hoog boven iedereen uittorende Wilco de Valk. Hij kopte beheerst de 1-2 binnen.

Geen tijd meer dus voor de thuisploeg om nog een gelijkmaker te forseren. Het werd voor hen nog erger toen in blessuretijd Wilco de Valk, opnieuw hij, zelfs de 1-3 scoorde. Vlak hierna was de wedstrijd ten einde.

Waren het de sinaasappeltjes van Dr. Ton, was het gloednieuwe gettoblaster of was het toch nog iets anders? Geen idee. Feit blijft dat S.K.N.W.K. een slechte wedstrijd na een 1-0 achterstand toch nog wist op te zetten in een 1-3 overwinning. Dit was knap en nodig ook.

Volgende week is er weer een vrij weekend. Zaterdag 28 maart komt Colijnsplaatse Boys 1 op bezoek op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge, Martijn Neele Sytze Stins (Richard v/d Sande), Martin Kiesenberg (Emiel Kuijten), Léon Pollemans, Wilco de Valk, Robbert Padmos, Erwin Nelissen (Richard Bevelander), Martin Huisman, Christian van Vossen, Kristian Bouwman.