Wedstrijdverslag S.K.N.W.K. 2 – Rillandia 2

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd Rillandia 2 – S.K.N.W.K. 2 van de website van v.v. Rillandia:

Ondanks penaltycrisis toch 3 punten

Vandaag een cruciaal duel in de strijd tegen degradatie, SKNWK kwam op bezoek en bij winst van de bezoekers zou de strijd om de 11e positie weer helemaal open liggen. Rillandia startte de wedstrijd met 2 B-junioren op de bank die al 90 minuten met 10 man hadden moeten bikkelen, Laurent en Steve klasse dat jullie toch nog mee wouden doen.

Rillandia was eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg zonder echt veel beter te zijn werd SKWNK moeiteloos verslagen, de enige gevaarlijke momenten voor de bezoekers kwamen uit een schot dat op de paal werd gekeken door Lars en een maal een doorgebroken speler die zo schrok van de uitstraling van de Rillandia goalie dat hij de bal naast schoof.

Rillandia kreeg de eerste uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, Mehmet Dolma werd onregelementair neergelegd in de vijandelijke 16 meter en dus kwam (de tot op heden penaltyspecialist) Henk Koster naar voren om het kwarwei te klaren. Om nog steeds onduidelijke redenen plaatste hij de bal ruim een meter naast de paal (aan de verkeerde kant dan).

Gelukkig wist niet veel later Mehmet Dolma vanaf randje buitenspel wel het doelpunt te maken en daarmee de terechte voorsprong op het bord te zetten, Jimmy Minaard verdubbelde de marge door de bal via een tegenstander in het doel te schieten en nog voor de rust kon Marc Dirksen geheel vrijstaand een perfect genomen hoekschop in het doel koppen. In de rust werd de moegestreden Marc vervangen door B-junior Laurent, deze werd al vrij snel in de tweede helft ongelukkig op zijn enkel geraakt waardoor er een scheurtje in de enkelbanden onstond, sterkte met het herstel Laurent, hij werd vervangen door B-junior maatje Steve die ook een prima optreden liet zien.

Halverwege de 2e helft kreeg Rillandia de 2e pingel van de middag toen Jimmy Minnaard werd neergehaald, de ploeg was er van overtuigd dat de penalty die eerder werd gemist slechts een incident was, en lieten de “specialist” weer het karwei op zich nemen, maar waarschijnlijk door te veel twijfel schoot Henk deze keer de bal tegen de keeper aan (hij was in ieder geval al op het doel).

De even later ingevallen Jan Willem Meeuwsen kon nog van afstand de 4-0 binnenschieten waardoor het toch nog een mooie score werd. Over de penalty’s zullen we het van de week nog wel hebben, wat mij betreft mag een ander ze gaan nemen, maar als jullie willen pak ik de volgende keer gewoon weer de bal en maak ik hem!

De opstelling :

Lars van de Griek;

Hans Weststrate, Edwin Clement, Henk Koster, Daniel van de Bergh;

Marco Hibma, R-etje, Marc Dirksen, Jordy Zuijdwegt;

Mehmet Dolma, Jimmy Minnaard;

Wissels: Laurent Roeland, Steve Slymer, Jan Willem Meeuwsen

Door de overige uitslagen kunnen we bij winst volgende week 3 plaatsten stijgen, Hoek, Dauwendaele en Kloetinge hebben allen 1 puntje meer dan ons.