Verduidelijking gele en rode kaarten bekercompetitie
Gele kaarten
Er schijnt een hoop onduidelijkheid te bestaan over de wijze waarop gele en rode kaarten, opgelopen in bekerwedstrijden, worden geregistreerd en wat de mogelijke consequenties daarvan zijn.
Het registratiesysteem is opgedeeld in drie categorieën (zie bewaarnummer seizoen 2007-2008 hoofdstuk 4.9 blz. 75). De drie categorieën, waarvan registraties voortvloeiend uit bekerwedstrijden van de KNVB er een is, worden elk apart geregistreerd.
Minder dan vier registraties per categorie in één seizoen leveren geen uitsluiting op. Iedere vierde tot en met tiende registratie die een speler krijgt binnen de registratieperiode van één seizoen in een categorie, in dit geval de bekercompetitie, heeft één wedstrijd uitsluiting tot gevolg voor de betrokken speler. Uitsluitingen voortkomende uit de bekercompetitie gelden voor bindende competitie- en bekerwedstrijden.
Ter verduidelijking: indien een speler tijdens een bekerwedstrijd zijn vierde registratie ontvangt, volgt er een uitsluiting van één bindende wedstrijd, afhankelijk van de ingangsdatum van deze wedstrijd uitsluiting kan de eerst volgende bindende wedstrijd een competitie- of bekerwedstrijd zijn. Het zelfde verhaal geldt voor de ander genoemde categorieën.
De geldende regeling is niet anders dan voorgaande seizoenen. De enige wijziging ten opzichte van vorig seizoen betreft het vervallen van de halve registraties.
Rode kaarten
Een speler die tijdens een bekerwedstrijd de directe rode kaart krijgt, valt onder de directe rode kaartregeling. Deze luidt als volgt: een speler of wisselspeler aan wie voor, tijdens of na een bindende wedstrijd (onder een bindende wedstrijd wordt verstaan: competitie- en bekerwedstrijden van de KNVB) een directe rode kaart is getoond, is niet gerechtigd om uit te komen in de eerstvolgende bindende wedstrijd van zijn elftal. Voorts is hij niet gerechtigd in enig ander elftal van zijn vereniging uit te komen tot en met de dag waarop zijn elftal deze eerstvolgende wedstrijd heeft gespeeld.