Historie tussen S.K.N.W.K. 1 en Bruse Boys 1

Als de weergoden het toelaten gaat as. zaterdag de tweede helft van deze competitie van start. Voor S.K.N.W.K. 1 betekent dit een thuiswedstrijd tegen Bruse Boys. De eerste wedstrijd van deze competitie tussen beide teams eindigde in 0-0. Meestal zijn de wedstrijden tussen beide teams erg spectaculair. Hieronder staat de historie tussen beide teams.

door Ko de Ridder

BRUINISSE – De prijs van het publiek was voor Bruse Boys, maar de drie punten, na een knappe 2-0-zege, gingen naar SKNWK. In een entourage van harde storm, in de lengte over het gehele veld, speelde de Schouwse derby zich zaterdagmiddag af.

Beide ploegen wisten waar hun belangen lagen. SKNWK is nog steeds in achtervolging op leider De Meeuwen en Bruse Boys strijdt voor lijfsbehoud. Direct vanaf de start, waarbij eerst een minuut stilte in acht werd genomen ter nagedachtenis aan de overleden prinses Juliana, kwam de wedstrijd op gang. Bruse Boys, tegen de wind in, kende een sterk begin.

Interim-trainer Sicco Zoer: „Gelet op de resultaten van de laatste wedstrijden, wilden wij ook vandaag weer ons eigen spel spelen. Uitgaan van eigen kracht en geen aanpassingen aan de tegenstander.“

Bijna slaagde die strategie al direct. In de 13e minuut zag George Geluk zijn schot heel dicht langs de rechterpaal verdwijnen.

Diezelfde George Geluk was vier minuten later op heel andere wijze betrokken bij het spel. Links op het midden was er tussen hem en Marco Ketting een misverstand.

SKNWK’er Gert-Jan Tierie pikte de bal op. Hij vervolgde met een voorzet op maat en de op rechts scherp spelende Christiaan van Vossen pikte de bal en lobte deze over Bruse Boys-doelman Mark Giljam. SKNWK leidde met 0-1.

De Bruse thuisploeg bleef vervolgens drukken, maar zonder resultaat. De eerste helft was Bru duidelijk de betere ploeg, SKNWK kwam niet verder meer dan een poging van Gert-Jan Tierie. De SKNWK-middenvelder, die al enkele wedstrijden op zoek is naar zijn doelpuntjes, zag zijn inzet bal naast gaan.

Buitenspel

In het tweede part van de derby die spannend was tot het einde ging SKNWK beter met de wind tegen om. Weer was het Gert-Jan Tierie die in de 53e minuut de bal vanaf rechts voorgaf. Bruse Boys dacht aan buitenspel, maar het was Jacky de Bruine die prompt de 0-2 aantekende. Heel Bruse Boys ging verhaal halen bij scheidsrechter Wattel, vanwege het vlaggen van de assistent-scheisrechter, maar de leidsman kwam niet op zijn beslissing terug.

Vanaf dat moment zat de wedstrijd op slot, maar het sierde Bruse Boys dat het daarin nog niet wilde geloven. In de 61e minuut nam Mujo Avdic een directe vrije trap vanaf de linkerkant op bijzonder goede wijze. SKNWK-doelman Leon Quik maakte bijna in de spagaatstand de bal tot corner. Meer dan drie opeenvolgende corners leverde het niet op. Avdic was toch niet erg gelukkig, want hij zag ook nog een poging op de paal afketsen. Sicco Zoer bracht ook nog drie wisselspelers in, maar ook dat bleef zonder resultaat. De hardwerkende Christiaan van Vossen kreeg nog een keer de handen op elkaar van alle voetballiefhebbers. Een werkelijk briljante omhaal ging echter over de doellat, maar had zeker een beter lot verdiend.

Een tevreden SKNWK-trainer Cees Willemse na afloop: „Vooral de eerste helft was Bru sterk, maar wij wisten de tweede helft beter om te gaan met de storm. Op basis hiervan is de zege verdiend. Wij moeten scherp blijven en loeren op de misstap van De Meeuwen.“

Collega Zoer: „Hard werken, gecontreerd blijven en er in blijven geloven, moeten ons in staat stellen het derdeklasserschap te behouden.“

Bruse Boys – SKNWK 0-2 (0-1). 17. Christiaan van Vossen 0-1, 53. Jacky de Bruine 0-2. Scheidsrechter: B. Wattel (Oostkapelle). Gele kaarten: Erik Giljam (Bruse Boys), Ronald van Vossen en Emiel Kuijten (SKNWK). Aantal toeschouwers: 180.

Bruse Boys: Mark Giljam, Ruben van den Berg (75. Jacob Muller), Theunis-Henk van den Berge, Wilko Hanzen, Erik Giljam, Marco Ketting, Arjan Stoutjesdijk, Mujo Avdic, George Geluk, Tonnie van den Berge (Wladimir van de Ouden), Erik Bleiji (73. Gerard Vogel)

SKNWK: Leon Quik, Maarten Padmos, Ronald van Vossen (70. Robbert van de Zande), Johan Padmos, Gert-Jan Tierie (87. Martijn Neele), Sytze Stins, Emiel Kuijten, Christiaan van Vossen, Jacky de Bruine (60. Jan-Jaap Padmos), Leon de Bruine, Mark den Haan.