Wilco de Valk speelt met Hoek tegen Feijenoord

Voor ex-S.K.N.W.K.-er Wilco de Valk, tegenwoordig spelend voor hoofdklasser Hsv Hoek, ligt er een mooie wedstrijd in het verschiet. Hij mag met Hoek spelen tegen BVO Feijenoord. Op dit moment is Wilco herstellende van een blessure, maar hopelijk is hij op 10 januari 2006 volledig hersteld en kan hij meespelen.

Onderstaand artikel stond deze morgen in de P.Z.C.:

Hoek sparringpartner van Feyenoord

door Jan Dagevos

HOEK – Feyenoord speelt tijdens het trainingskamp in Zeeland een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Hoek. Het duel wordt dinsdag 10 januari op sportpark Denoek in Hoek afgewerkt. De aanvang is 19.00 uur.

Feyenoord slaat na een korte winterstop in de tweede week van januari, waarschijnlijk van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari, zijn tenten op in Zeeland. De formatie van trainer Erwin Koeman verblijft in hotel Zuiderduin in Westkapelle. Waar er getraind wordt, moet nog worden bepaald. De Rotterdammers zouden op het veld bij het hotel terecht kunnen, maar ook de accommodatie van De Meeuwen in Zoutelande is een mogelijkheid.

Er wordt tijdens het verblijf in Zeeland één oefenwedstrijd afgewerkt en die is tegen Hoek. In eerste instantie was ook zaterdag-eersteklasser SSV’65 uit Goes een gegadigde, maar de keus viel op hoofdklasser Hoek.

De Zeeuws-Vlamingen speelden in het voorjaar van 1999 ook al eens tegen Feyenoord. Het werd toen 3-0 voor de Rotterdammers, die in dat seizoen landskampioen waren geworden. Jon Dahl Tomasson (2x) en Bonaventure Kalou waren de doelpuntenmakers. Alle treffers vielen na rust. Bij Feyenoord maakte ook Peter van Vossen in die periode deel uit van de selectie. Op het duel in Hoek kwamen 4500 toeschouwers af. Dat was een record in de historie van de club. Ooit kreeg Hoek 3500 mensen binnen de poorten, toen PSV op bezoek kwam.