Drie gastspelers bij DFS in duel met Sparta

Drie gastspelers bij DFS in duel met Sparta

door Rudy Boogert

BURGH-HAAMSTEDE – DFS heeft voor het duel met Sparta van morgenavond drie gastspelers opgetrommeld. De oud-DFS-spelers Mariko Rouw (nu Zierikzee), Jacky en Leon de Bruine (nu SKNWK) zullen meespelen tegen de Rotterdamse eredivisionist.

DFS had ook pogingen in het werk gesteld om Hoek-speler Pieter de Munnik, die in Burgh-Haamstede woont, te strikken voor het duel, maar hij kreeg geen toestemming van het bestuur van de Zeeuws-Vlaamse hoofdklasser.

Sparta slaat vanaf vandaag zijn tenten op in Westkapelle. De Rotterdammers beleggen tot en met zaterdag een trainingskamp in Westkapelle. Behalve tegen DFS oefent Sparta deze week in Zeeland ook nog tegen Gençlerbirligi en FC Brussels.

De equipe van trainer Wiljan Vloet komt vandaag aan in hotel Zuiderduin Westkapelle. De ploeg traint twee keer per dag op de trainingsaccommodatie naast het hotel. Sparta, dat via de nacompetitie naar de eredivisie is gepromoveerd, heeft zich de afgelopen periode danig versterkt. Zo werden onder anderen Jason Oost (RKC), Ivan Cvetkov (Helmond Sport), Nebojsa Gudelj (NAC) en Sjaak Polak (ADO Den Haag) aangetrokken. Afgelopen zaterdag won Sparta met 3-0 van RBC, de ploeg van trainer Dolf Roks uit Dreischor.

Sparta begint de oefenserie morgenavond (dinsdag 19 juli) tegen DFS. De aanvang van het duel is 19.00 uur. Woensdag heeft de selectie een golfclinic in Haamstede. Donderdag treedt de equipe in Zoutelande aan tegen het Turkse Gençlerbirligi. De ploeg uit Ankara komt uit in de hoogste klasse en eindigde het voorbije seizoen op de vijfde plaats. De ontmoeting in Zoutelande begint om 19.30 uur.

Zaterdag 23 juli wordt het trainingskamp afgesloten met een wedstrijd in Goes. Op het veld van SSV’65 speelt Sparta om 15.00 uur tegen FC Brussels. De Belgische formatie had een moeizaam jaar en werd slechts vijftiende.