Door de bril van…..

Zaterdag 5 november stond de ploeg van ‘s Heer Arendskerke op het menu van de hoofdmacht van S.K.N.W.K. Zou S.K.N.W.K. de goede vorm van de afgelopen weken door kunnen trekken naar deze wedstrijd? De verwachtingen waren hoog gespannen en S.K.N.W.K. is samen met Heinkenszand nog steeds ongeslagen in de 3e klasse.

Er werden al ruime overwinningen voorspelt voor S.K.N.W.K. op het gastenboek van onze website. Zou het echt een makkie worden? In mijn vorige verslag had ik nog gewaarschuwd voor de grote vijand van vanmiddag voor S.K.N.W.K. namelijk: ONDERSCHATTING!! Dat doen we wel effe…, soms sluipt zoiets onbewust in een ploeg.

Helaas kampt S.K.N.W.K. nog steeds met langdurige blessures. Jacky de Bruine, Ronald en Christian van Vossen waren niet van de partij. Met name een goalgetter naast Gert-Jan Tierie wordt nodig gemist.

Nieuwerkerk ging van start met Martijn Neele als slot op de deur en met Remco Veenboer in de spits voor de afwezige Wouter de Jonge. Als pinchhitters waren Leon Pollemans, Leon Goedegebure en Wim Voorbeijtel aanwezig.

’s Heer Arenskerke tekende vooraf voor 1 punt en offerde speciaal een mandekker (nr. 7) op de gevaarlijke en makkelijks scorende Gert-Jan Tierie uit te schakelen.

S.K.N.W.K. begon ongespireerd aan de wedstrijd en was niet gevaarlijk voor het doel van de keeper van ’s Heer Arendskerke en het leek of ze nog slapers in de ogen hadden. Kenmerkend voor de slechte 1e helft was de pass- en traptechniek bij een heleboel spelers van Nieuwerkerk. Te zacht inspelen, ballen achter de man geven, veelvuldig balverlies door slechte passing.

Mark den Haan was heel ongelukkig in zijn passing en had veel balverlies met het geven van de lange bal. De toeschouwers dachten dat sommige voetballers nog dozen om hun schoenen hadden! Doordat S.K.N.W.K. weinig druk uitoefende kon ‘s Heer Arendskerke makkelijk overeind blijven. Er was veel te weinig beweging van de spelers van S.K.N.W.K. waardoor er ook weinig gevaar werd gesticht voor de doelman van ’s Heer Arendskerke. Gert-Jan speelde te ver naar voren en werd goed uit de wedstrijd gehouden door zijn directe tegenstander en hij kon in de 1e helft niet zijn stempel op de wedstrijd drukken.

Veel ging over de linkerkant van Nieuwerkerk. De balcirculatie en het geven van druk verliep niet naar wens. Er was weinig te beleven voor de toeschouwers. Het enige hoogtepuntje in de 1e helft was een kortstondig optreden van de verzorgster van ’s Heer Arendskerke Corina Tange. Er waren heel weinig wapenfeiten van beide partijen te noteren.

Kort voor rust wist ’s Heer Arendskerke te profiteren van slecht dekken en communiceren in de achterhoede van S.K.N.W.K. Gerben Eversdijk kon makkelijk weglopen en wist doelman ‘Kwik’ met een mooie lob te verschalken en zo nam ’s Heer Arendskerke brutaal de leiding en overigens niet geheel onverdiend (0-1).

Nieuwerkerk ging met meer tempo spelen en het was rechtsback Johan Padmos die met een afstandsschot de 1-1 op het scorebord bracht. De keeper ging niet helemaal 100% vrijuit bij deze bal, omdat de bal van grote afstand net onder het latje viel en de bal was niet echt in de hoekjes geplaatst. Een gelukkig goal net voor rust voor S.K.N.W.K. en een goede opsteker. Dat is net de pech voor een ploeg die in de hoek zit waar de klappen vallen en het geluk van een team dat bovenin meedraait.

De voorzitter en tevens wedstrijdcoördinator moest in de rust nog even bij de scheids komen omdat sommige fanatieke supporters van S.K.N.W.K. (B.B.A.) bij een aantal beslissingen nogal tekeer gingen tijdens de wedstrijd. Nu moet ik ook zeggen dat de scheidsrechter in de 1e helft niet in het voordeel floot voor de thuisclub maar enfin.

Voor Adriaan was er veel werk te verzetten in de rust om zijn ploeg weer aan het voetballen te krijgen en te zorgen voor meer stootkracht en inspiratie.

S.K.N.W.K. bleek echter slecht geluisterd te hebben, want na klungelig verdedigingswerk van de zijde van Nieuwerkerk was het Marco Goedegebure die zijn ploeg op voorsprong
(1-2) bracht. De toeschouwers snapten er niks van. Nieuwerkerk stond achter tegen een ploeg die de meest gepasseerde verdediging heeft.

Nieuwerkerk had gelukkig voldoende veerkracht om deze klap boven te komen. In de tweede helft ging S.K.N.W.K. beter voetballen en lieten ze beter het balletje gaan dan in de 1e helft. De vaste mandekker op Gert-Jan ging er in de 2e helft uit en zo kreeg Gert-Jan steeds meer ruimte. Het was ook Gert-Jan, de motor van de ploeg in de 2e helft, die de 2-2 binnen schoot met een fraai schot in de rechterhoek. De doelman ging niet helemaal vrijuit omdat hij wel erg ver voor zijn doel stond.

In de tweede helft kwamen Leon Goedegebure en Wim Voorbijtel in de ploeg om voor meer aanvallende impulsen te zorgen. S.K.N.W.K. had het geluk dat een voorzet van rechts van Wim door Gert-Jan in een keer werd genomen en in het doel verdween. De keeper van ’s Heer Arendskerke stond erbij en keek er na en stond aan de grond vastgenageld (3-2).

Wim Voorbeijtel had de voorsprong groter kunnen maken toen hij alleen voor de doelman faalde in de afwerking. Voor deze actie had Wim kleine kansjes gehad en ook Emiel was dichtbij een treffer maar had onvoldoende kracht om van dichtbij binnen te schieten. Emiel moet en kan nog meer rendement uit zijn acties halen door meer zijn acties af te maken.

S.K.N.W.K. heeft een slechte wedstrijd gespeeld, maar was de gelukkige winnaar en ’s Heer Arendskerke begon waar het mee kwam namelijk 0 punten.

Als het niet loopt dan is het vaak makkelijk commentaar geven op je medespelers of op de scheidsrechter of het veld is niet goed of de bal is te zwaar. Excuus zoeken in plaats van te zeggen dat je zelf als een krant speelt is meer realistischer.

Er waren zeker nog lichtpuntjes in deze wedstrijd: Schaepe viel goed in en lonkt naar een basisplaats en Wim deed zijn werk naar vermogen en last but not least we hebben 3 punten erbij.