Veteranen S.K.N.W.K. winnen sportiviteitsprijs

Op het veteranentoernooi van V.C.K. heeft het team van S.K.N.W.K. de sportiviteitsprijs ontvangen. Ze werden uiteindelijk tweede, maar met de sportiviteitsprijs mag je op zo’n toernooi hartstikke trots zijn. Klasse mannen, zo hoort het.

Onderstaande verslag van het 35e P. Flipse Veteranentoernooi staat te lezen op de website van V.C.K.

35e ‘P. Flipse Veteranentoernooi’

Fantastisch, geweldig, uit de kunst… Waar hebben we het dan over? Over het 35e ‘P. Flipse Veteranentoernooi’.

Toernooidirecteur Van der Heyden had de week vooraf meer tijd op het toilet doorgebracht dan hem lief was, want de verantwoordelijkheid over dit toernooi drukte zwaar op zijn schouders. Speciaal voor deze dag had hij zijn colbert uit de mottenballen gehaald. Zodoende was hij de enige die op deze winderige, maar zonnige dag in het nette pak rondliep, maar zich daarmee meteen ook onderscheidde. Dit kenmerkt zijn oog voor detail en mede dankzij deze gave verliep de dag op rolletjes. Als een waardig organisator zette hij zijn mensen aan het broodjes smeren in de keuken, oordeelde dat de door de wind geteisterde tent uit veiligheidsoverwegingen moest worden verankerd en sprak in zijn beste Duits BSW Reinhardt toe bij de penaltyshoots. Geen wonder dat deze ploeg, en ook voor het eerst deelnemende ploegen als SKNWK en Kloosterboer VOF, vol lof waren over de organisatie. Zij zagen zich in de watten gelegd als echte toppers. Door de gratis belegde broodjes en de door gelegenheidssponsor L’Oreal ter beschikking gestelde vitaliserende shampoo. Hoe toepasselijk voor een springlevend en vitaal toernooi der oudjes.

Was er sportief ook nog iets te beleven? Natuurlijk, het toernooi zorgt altijd voor een verrassing. Al was dit wederom niet de naam van de winnaars: Flipse Boys. Zij veroverden voor de tweede opeenvolgende keer de eerste plaats. Het was ze gegund, al was het alleen al vanwege hun aanhoudend enthousiaste trots na afloop. Winnen ze de editie 2006 wederom, dan mogen zij zich de trotse bezitter noemen van de wisselbeker.
Morele winnaar van de dag was echter Hoedekenskerke. Zij reikten na strafschoppen ten onrechte tot de derde plek, na goede wedstrijden tegen de latere winnaar en de nummer twee, SKNWK. Beiden kropen tegen ‘Hoedjes’ door het oog van de naald. Als vierde eindigde BSW Reinhardt. Zij komen uit een plaatsje in de buurt van Wuppertall, het Ruhrgebied dus. Zij waren verrukt over de gastvrijheid, het weer en de staat van de velden; in Duitsland moeten zij het doen met een speelveld van een soort kolengravel.
Teleurstellend was wederom de zesde plek van de VCK-veteranen. Wellicht moet de toernooidirecteur overwegen zijn functie als coach van dit team uit te besteden. Rest nog te vermelden dat de sportiviteitprijs naar SKNWK ging; de scheidsrechters hadden van hen gedurende het gehele toernooi geen onvertogen woord gehoord.

Saillant detail is dat Flipse Boys het bord van eigen en VCK sponsor Flipse Bouwbedrijf de vernieling in schoot. Na de prijsuitreiking liet Kees Flipse meteen al weten het zijn mannen niet aan te rekenen en VCK niet met een kapot bord te laten zitten. Waarvoor onze dank.

Namens Peter ‘Walk On’ van der Heyden bedanken we alle vrijwilligers voor hun inzet en hopen we iedereen volgend jaar weer terug te zien bij de 36e editie.

Cor ’t Gilde