Reglement van 26e Onderling S.K.N.W.K.-tournooi

REGLEMENT 26e ONDERLING S.K.N.W.K.-TOURNOOI 2005

Het toernooi wordt gespeeld met teams van 6 veldspelers en een keeper op drie halve velden. De 10 deelnemende teams zijn ingedeeld in 2 poules van 5.

De poule- en finalewedstrijden duren 2 x 10 minuten. Voor aanvang van de wedstrijden wordt er via een toss bepaald wie er mag aftrappen etc. Na 10 minuten wordt er van speelhelft gewisseld.

De teams dienen 5 minuten vóór aanvang van hun wedstrijd aanwezig te zijn bij het desbetreffende veld.

Er mag doorlopend gewisseld worden.

De benutte strafschoppen (de handicap), genomen ná de wedstrijden, tellen als gewone doelpunten en worden bij de reeds gescoorde doelpunten opgeteld. Het team dat de meeste strafschoppen moet nemen begint met de strafschoppen. Deze strafschoppen worden genomen op de grote doelen !!!!!

Voorbeeld:
SKNWK 1 (1) – SINOTO (5)

Eerst neemt SINOTO een drietal (indien mogelijk de helft) strafschoppen. Dan volgt de strafschop van SKNWK 1 en tenslotte volgen de resterende strafschoppen van SINOTO. Als beide teams elk één strafschop moeten nemen, begint het laatstgenoemde team.

De winnaars van beide poules spelen de finale. De nummers 2 spelen om de derde plaats, de nummers 3 spelen om de plaatsen 5 en 6, de nummers 4 spelen om de plaatsen 7 en 8, en de nummers laatst spelen om de plaatsen 9 en 10. Indien een aantal teams in een poule een gelijk aantal wedstrijdpunten heeft behaald, beslist het doelsaldo (= het verschil in doelpunten vóór en doelpunten tegen). Is dit eveneens gelijk dan dienen strafschoppen (op de grote doelen) de beslissing te brengen. Van elk der teams zullen door vijf verschillende spelers, om en om, strafschoppen worden genomen. Indien na deze serie iedere ploeg een gelijk aantal of geen enkel doelpunt heeft gemaakt, wordt doorgegaan met het nemen van strafschoppen totdat, nadat iedere partij een gelijk aantal strafschoppen heeft genomen (hetgeen er niet vijf behoeven te zijn), de ene partij één doelpunt meer heeft gemaakt dan de andere partij.

Als een finalewedstrijd in een gelijkspel eindigt, zullen strafschoppen een winnaar moeten bepalen. Ook hierbij geldt het bovenstaande.

In onderling overleg kan besloten worden om de wedstrijden tussen de nummers 5 en 4 te beslissen door het enkel nemen van strafschoppen, i.p.v. een wedstrijd te spelen.

Mocht tijdens de wedstrijden de bal tegen de aanwezige grote wedstrijddoelen komen, wordt de wedstrijd vervolgd met een inworp.

De beslissingen van de heren scheidsrechters zijn bindend.

In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.

Iedere speler neemt voor eigen risico deel aan het toernooi.

BELANGRIJK: De organisatie stelt zich niet verantwoordelijk voor het zoekraken van, of vernielingen aan eigendommen van spelers en leiders. Waardevolle artikelen kunnen worden afgegeven achter de bar of bewaard worden in de kleedkamers, in de daarvoor bestemde afsluitbare kastjes.