Dit weekend stond voor S.K.N.W.K. de ‘eigenlijke’ uitwedstrijd op het programma tegen Zeelandia Middelburg. Maar zoals bij iedereen bekend werd na het overlijden van veler vriend Ids Flikweert de wedstrijd op verzoek van S.K.N.W.K. omgedraaid en in Nieuwerkerk gespeeld. Dat is zeker een bedankje waard naar de gasten uit Middelburg die zoals trainer Daan Eikenhout het mooi zei: ” voor zo’n trieste zaak wil je gewoon alle medewerking verlenen”. Hij kon het niet beter verwoorden. I.v.m. deze droevige gebeurtenis hingen de vlaggen op Het Springer halfstok en droegen de spelers van S.K.N.W.K. rouwbanden.

Na een zeer emotionele minuut stilte begon Zeelandia Middelburg voortvarend aan de wedstrijd. Al na twee minuten lag de bal op de stip na een overtreding van rechtsback Jari Goudswaard binnen de zestien. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten, 0-1.

Daarna herpakte S.K.N.W.K. zich bewonderingswaardig, want even later stond het al weer bijna gelijk toen de geregeld gevaarlijke Remco v/d Berge zijn lobje over de keeper, na een prima pass van Stijn Dooge, net naast de verkeerde kant van de paal zag belandden. De blauw/zwarten waren in het vervolg van de eerste helft de betere ploeg en Zeelandia Middelburg had de grootste moeite om de bij vlagen uitstekend combinerende Nieuwerkerkers van zich af te houden. De gasten probeerden vooral middels de lange bal gevaarlijk te worden.

De grootste kans voor rust was voor Rick Dalebout, maar zijn inzet verdween naast het doel. Toch kwam de terechte gelijkmaker er nog wel voor de rust. Een prachtige voorzet van Tim de Looze werd door Remco v/d Berge ingekopt. De doelman van ZM had hierop een prima redding, maar in de rebound kon het leder door Dominique Prins hard in het dak van het doel worden geschoten. Ruststand 1-1.

In de tweede helft werd het voetbal minder en was er eigenlijk weinig gevaar voor beide doelen. Hoe meer de wedstrijd naar het einde liep hoe moeilijker S.K.N.W.K. het wel kreeg. De vermoeidheid werd na deze zware week goed zichtbaar. Maar werkelijk alles werd er aan gedaan om dit dik verdiende punt over de streep te trekken. Vooral via de gevaarlijke snelle linksbuiten werd Zeelandia Middelburg gevaarlijk, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. In de slotseconde nog een gevaarlijke hoekschop van de gasten, maar de kopbal bij de 2e paal was een inzet voor onze doelman Daan v/d Cingel.

Toen de zeer jeugdige scheidsrechter de Gouw na 95 minuten voor het einde blies was vrijwel elke S.K.N.W.K.-supporter blij met dit zwaar bevochten punt. De spelers konden trots zijn !! Deze zeer sportieve wedstrijd werd wel ontsierd door soms iets te gemakkelijk gegeven gele kaarten (aan beide kanten), maar over het algemeen floot de jonge scheidsrechter een prima wedstrijd.

Volgende week is S.K.N.W.K. vrij en daarna wachtten er opnieuw twee thuiswedstrijden voor de manschappen van Johan Sulkers. Eerst tegen ’s Heer Arendskerke 1 en de week erna tegen FC Axel 1.

Toon v/d Berge

Geef als eerste een reactie op "S.K.N.W.K. 1 pakt een zeer verdiend punt in beladen wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg 1"