MZC’11 blijft keurig in spoor leider, WIK’57 koploper af

MZC’11 heeft zaterdag een regelmatige zege op Arnemuiden geboekt.

De ploeg van oud-MZC’11-trainer Alexander van Keulen, dat dit seizoen nog weinig aansprekende resultaten in de tweede klasse E boekte, had niet zo veel in te brengen op sportpark Den Hogen Blok. De vele kansen en mogelijkheden mondden uiteindelijk uit in een 3-0-zege voor MZC’11, dat met haar vierde zege in de eerste vijf wedstrijden in het spoor van koploper IFC blijft. De twee teams zijn licht afgescheiden van de rest. Nummer drie, Luctor Heinkenszand, volgt op vier punten van MZC’11.

WIK’57 leed zaterdag als koploper in de vierde klasse B haar eerste nederlaag. De Noormannen ‘trakteerde’ de thuisploeg in Kerkwerve op een gevoelige 0-3-nederlaag. Deze kwam al in de eerste helft tot stand. Volgens WIK’57-coach Steven Seedo strafte De Noormannen, na zaterdag met Bevelanders lijstaanvoerder, persoonlijke foutjes van de thuisploeg ‘meedogenloos’ af. De trainer noemde de nederlaag wel een tikje. “Dat je een keer gaat verliezen, is een feit maar had het liever niet vandaag gezien.”

Door het verlies van WIK’57 kwam ZSC’62 via een 2-4-zege (na een 2-0-achterstand) bij Duiveland langszij, maar hadden de Scharendijkenaren wel een wedstrijd meer nodig om op negen punten te komen.
De wedstrijd op het Oostersportpark viel in de categorie van ‘twee gezichten’. De eerste helft was voor Duiveland dat met een 2-0-voorsprong ging rusten en na de pauze was het ZSC’62 dat de klok sloeg. Duiveland-trainer Jordy Heikens: “Het was een dramatische tweede helft”. ZSC’62-collega Danny Magito had naar eigen zeggen een donderspeech in de pauze nodig om het elftal weer op de rit te krijgen. “Ik heb wat omgezet en de jongens zelf hebben het niveau omhoog getild.”

Een afdeling hoger leek Mats Willemse namens Bruse Boys matchwinnaar in en tegen Serooskerke te worden. Echter, een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg nog langs de formatie van trainer Pieter Roelse. “De 1-1 was een terechte afspiegeling. Na de 0-1 hebben we nagelaten de 0-2 te maken, maar na de 1-1 kon het nog beide kanten op.”

Ook SKNWK en Zeelandia/Middelburg hielden elkaar in Nieuwerkerk ook op 1-1. Een redelijk makkelijk gegeven strafschop betekende 0-1. Hierna pakte de thuisploeg het goed op met kansen voor Remco van den Berge en Rick Dalebout. Uiteindelijk was het Tim de Looze die zijn tegenstanders op links goed uitspeelde waarna zijn voorzet kon ingeschoten worden door Van de Berge. De Zeelandia/Middelburg-keeper blokte het schot maar was kansloos op de rebound van Dominique Prins. Na rust waren er aan beide zijden weinig uitgespeelde kansen waarbij SKNWK in balbezit te onrustig was. SKNWK-coach Johan Sulkers, doelend op de verongelukte Ids Flikweert: “Het was ook vandaag weer een hele mooie teamprestatie na wat iedereen deze week heeft meegemaakt”.

UITSLAGEN

AMATEURVOETBAL

Tweede klasse E:

MZC’11-Arnemuiden 3-0 (1-0 Jesse van der Linden, 2-0 Martijn Dalebout, 3-0 Ramon Janson)

Derde klasse H:

Serooskerke-Bruse Boys 1-1 (0-1 Mats Willemse)

SKNWK-Zeelandia/Middelburg 1-1 (1-1 Dominique Prins)

Vierde klasse B:

WIK’57-Noormannnen 0-3

Duiveland-ZSC’62 2-4 (1-0 Dylan van Klinken, 2-0 Jael Breukel, 2-1 en 2-2 Robin Provoost, 2-3 en 2-4 Jashien Mawanda)