DERDE KLASSE H – In de derde klasse H is De Meeuwen op doelsaldo de nieuwe koploper. Zelf won de ploeg van trainer Michel Leonhart zaterdag met 2-0 van GPC Vlissingen en door het doelpuntloze gelijkspel bij VCK-FC Dauwendaele leidt De Meeuwen nu de dans, met VCK met een gelijk aantal punten in het kielzog. ,,Er is een goede klik en cohesie tussen staf en spelersgroep’’, reageerde Leonhart op deplaats op de ranglijst. In de zeven duels vielen zes rode kaarten te noteren, waarvan drie bij het duel RCS-SSV’65 (3-1). De duels tussen SKNWK en Zeelandia Middelburg en Serooskerke-Bruse Boys eindigden in 1-1. Kapelle zette ook IJzendijke opzij (4-1) en staat knap vijfde. ’s-Heer Arendskerke pakte tegen FC Axel (3-1) de eerste driepunter van het seizoen.

Klaas Verspoor 19-10-24, 19:00 Bron: PZC

Zeelandia Middelburg-SKNWK 1-1: Het duel werd op verzoek van SKNWK in Nieuwerkerk afgewerkt, nadat vorig weekend SKNWK-selectielid Ids Flikweert bij een ongeluk om het leven kwam. ,,Het was een rollercoaster deze week. Blij dat we thuis konden spelen en dat Zeelandia en de KNVB meewerkten’’, sprak SKNWK-trainer Johan Sulkers. Na een minuut stilte sloeg Zeelandia Middelburg direct toe. De ploeg kreeg na een overtreding van Jari Goudswaard een strafschop waaruit Bas Adriaanse de 0-1 op het scorebord zette. Sulkers: ,,Na de 0-1 hebben we het goed opgepakt. Voordat we scoorden hadden we al een kans van Remco van den Berge gehad. Zijn lob, na een diepe bal van Stijn Dooge, ging net naast.’’ Na een goede aanval over links, waarbij Tim de Looze betrokken was, schoot Dominique Prins de 1-1 in het dak van het doel binnen. ,,Het was een terechte 1-1-stand bij rust. De tweede helft ging wat op en neer, maar van beide kanten kwamen er niet echt veel meer kansen’’, besloot Sulkers.

De Meeuwen-GPC Vlissingen 2-0: Met dertien punten uit vijf duels kent De Meeuwen een bijna perfecte competitiestart. De eerste helft was De Meeuwen de iets betere ploeg, maar kreeg zowel de thuisploeg als GPC Vlissingen wat kansen. Aan het begin van de tweede helft opende De Meeuwen de score. Na een diepe bal van achteruit viel die tussen de verdediging en de keeper, waarna Maas Boogaard de bal over de doelman heen wipte en een aanstormende verdediger net te laat kwam om de 1-0 te voorkomen. Tien minuten voor tijd maakte Meeuwen-doelman Jesse Kerkhove hands buiten zijn strafschopgebied en dat leverde hem een rode kaart op. GPC drukte het elftal van trainer Michel Leonhart terug, maar de goal viel juist aan de andere kant. Uit een teruggetrokken voorzet van Menno de Nooijer werkte Pim Francke met de binnenkant de 2-0 in het netje. ,,We maximaliseren de omstandigheden optimaal. We hebben een kleine groep en het draadje waarop we balanceren is dun. Eigenlijk is het knap dat we vandaag drie punten halen‘’ concludeerde Leonhart.

RCS-SSV’65 3-1: Scheidsrechter Van Belzen trok in het eerste halfuur drie rode kaarten. Eerst kon RCS-speler Daimy Schild vertrekken. ,,Hij sloeg naar de bal’’, sprak RCS-trainer Ralph Zegers. Daarna vloerde Ivann Koreman, al dan niet reglementair, RCS-speler Marlo Janisse en kon ook SSV’65 met tien man verder. Casper van Sabben, ex-SSV’65, was de derde die kon inrukken. ,,Niemand snapte die kaart’’, nam Zegers het op voor Van Sabben. Tegen negen man kwam het Goese tiental daarna via Kaj Walraven, die een voorzet vanaf rechts binnen werkte, op een 0-1-voorsprong. Uit een voorzet van Nicky van Merrienboer kopte Sven de Kraker, die in verband met zijn werk voor het eerst sinds vijf weken weer eens meedeed , in de 38ste minuut de 1-1 binnen. Zegers: ,,In de rust heb ik gezegd dat we moesten werken voor elkaar en dat we wat sneller de lange bal moesten gaan spelen.’’ In de 53ste en 63ste minuut was het tot twee keer toe Marlo Janisse die, nadat scheidsrechter Van Belzen twee keer de voordeelregel goed toepaste, scoorde. Via Dennis Dorssers was SSV’65 daarna nog dichtbij de 3-2, maar keeper Youri Bal redde prima.

Serooskerke-Bruse Boys 1-1: ,,Achteraf ben ik teleurgesteld dat we in het laatste kwartier geen tempo meer in het spel konden houden’’, sprak Seroos-trainer Cees Houtepen. Na een eerdere afgekeurde goal kwam Bruse Boys uit een door Mats Willemse benutte penalty (Houtepen: ,,Na een stomme overtreding van onze verdediger.’’) op 0-1. De tweede helft ging Serooskerke in een resultaat geloven en dat kwam er. Na een diepe bal van Ruben Hollemans scoorde Jordy Sinke in de 73ste minuut de gelijkmaker. Daarna was Serooskerke met een goede kans voor Thomas Wattel nog dicht bij de overwinning. ,,De keepers waren vandaag de man of the match’’, besloot Houtepen na Serooskerkes tweede gelijkspel van het seizoen. Bruse Boys, de ploeg van trainer Pieter Roelse, bleef voor de tweede week op rij opgeslagen.

’s-Heer Arendskerke-FC Axel 3-1: ,,We hadden een overwinning nodig’’, sprak Arendskerke-elftalleider Richard de Regt na de eerste seizoenszege. Na drie gelijke spelen en één nederlaag werd FC Axel geslachtofferd. ,,Maar we startten wel in stijl met het seizoen’’, keek De Regt terug. Hij doelde op een door Jasper Westplate gemiste strafschop. Die kreeg de thuisploeg na een handsbal bij FC Axel. Mike Segers hielp de Zeeuws-Vlamingen daarna aan de 0-1. Nog voor rust leek Arendskerke recht te hebben op een tweede penalty, maar die werd niet toegekend. Na rust kreeg eerst Axel een kans op de 0-2, maar was het Merijn Mol die in de 66ste minuut bij de tweede paal de 1-1 kon maken. Elf minuten later maakte Westplate, na een indirecte vrije trap van Tom Joosse, zijn eerdere misser goed door met een vlammend schot de 2-1 te scoren. In de slotseconden tekende Sam Capello met het hoofd nog voor de 3-1.

Kapelle-IJzendijke 4-1: ,,Het gaat crescendo’’, verwoordde Kapelle-trainer Marcel Kole zijn gevoelens na de derde zege van het seizoen. IJzendijke kwam in Kapelle via Rick Gijs nog wel op voorsprong, maar daarna ging het fout voor de ploeg van trainer David Allemekinders. Eerst scoorde Jurian Hogesteger uit een vrije trap de 1-1 en daarna liep Nick Scharbeijn tegen een directe rode kaart op. Allemekinders vond niet dat de rode kaart het breekpunt was: ,,Dat wat te vroeg, maar tien tegen elf als promovendus in een zware klasse…’’ Collega Kole vulde hem aan: ,,Daarvoor hadden wij ook al controle over de wedstrijd en we hebben ze de hele tweede helft onder druk gezet. We hadden na de 4-1 ook uit kunnen lopen naar 6-1 of 7-1.’’ Vijf minuten na rust zette Aron Schreuder Kapelle op 2-1 en daarna zorgde hij ook voor de 3-1. Jordy Bekenes scoorde de vierde Kapelle goal.

VCK-FC Dauwendaele 0-0: Voor de tweede keer op rij kwam FC Dauwendaele, de ploeg van trainer André Siereveld, niet tot een overwinning. ,,Dauwendaele heeft veel kwaliteit aan de bal en wij hebben geprobeerd ze in de omschakeling en het verdedigen te pakken. Het tweede gedeelte van de eerste helft speelden wij hybride tussen man- en zonedekking’’, legde VCK-trainer Jesse de Waal uit. Via Ricardo van de Gruiter kreeg VCK de grootste kans van de eerste helft. ,,Misschien wel van heel de wedstrijd’’, vond De Waal. Van de Gruiter kwam niet goed uit met zijn passen, waardoor de kans verloren ging. Dauwendaele was dreigend met schoten uit de tweede lijn. Na rust trachtte VCK iets meer vanuit de counter te spelen. Tien minuten voor tijd rendeerde dat bijna, maar de doorgebroken Ton Hillebrand werd onderuit gewerkt door Dauwendaele-keeper Nando Pijnenberg. Het leverde de doelman een rode kaart op. Ondanks het ondertal gingen de bezoekers vol voor de winst. ,,Wij hinkten op twee gedachten en tegen tien was het voor ons moeilijk dan tegen elf’’, keek De Waal terug.

Geef als eerste een reactie op "De Meeuwen profiteert van gelijkspel bij VCK-Dauwendaele en komt na roodgekleurde dag aan kop"