Deze wedstrijden worden dit weekend gespeeld in het amateurvoetbal

Derde divisie B

Voor GOES is het uitduel met Smitshoek cruciaal. De Bevelandse ploeg heeft drie punten, de club uit Barendrecht pakte er tot nu toe vier. Bij een overwinning – het zou de eerste zijn voor het elftal van trainer Dennis de Nooijer – wordt er afscheid genomen van de laatste plaats. De aftrap is om 14.30 uur.
Kloetinge speelt vanaf 15.00 uur thuis tegen FC Lisse. Kloetinge klom afgelopen week door een 1-4 overwinning bij TOGB naar de vijfde plaats, Lisse staat zevende.
Hoek, de nummer twee, gaat op bezoek bij OJC Rosmalen. Vorig seizoen werd het daar 1-5 voor de Zeeuws-Vlamingen. Het duel begint om 18.00 uur.

Afbeelding ter illustratie© Omroep Zeeland

Sammenvattingen te zien in Omroep Zeeland Sport

Zondagavond kun je in Omroep Zeeland Sport de samenvattingen zien van de wedstrijden Kloetinge-FC Lisse, Smitshoek-GOES en OJC Rosmalen-Hoek. De uitzending begint om 18.10 uur en wordt ieder uur herhaald.

2e klasse E

MZC’11 is na vier speelrondes de hoogst genoteerde Zeeuwse ploeg in deze klasse. De nummer twee uit Zierikzee heeft tien punten en krijgt vandaag Arnemuiden, dat in het rechterrijtje staat, op bezoek. Arnemuiden heeft de meest gepasseerde defensie in de competitie: de ploeg moest de bal al dertien keer uit het net vissen. Nummer drie Luctor Heinkenszand heeft een uitduel bij Yerseke, dat ook nog niet kan terugkijken op een geslaagde competitiestart.

Afbeelding ter illustratie© Omroep Zeeland

3e klasse H

De nummers één en twee spelen tegen elkaar: VCK en FC Dauwendaele. Als de Koudekerkse ploeg, die twaalf punten heeft, ook het vijfde duel wint, wordt er meteen een gat geslagen met de Middelburgse ploeg, die op tien punten staat. De Meeuwen heeft er ook tien en ontvangt vandaag GPC Vlissingen.
Bij SSV’65 wil het vooralsnog niet zo lukken. De ploeg uit Goes is nog puntloos en bezoekt vandaag RCS, dat met zes punten in het linkerrijtje staat. SKNWK zou eigenlijk uit spelen tegen Zeelandia Middelburg, maar vanwege een sterfgeval heeft de club uit Nieuwerkerk verzocht om de wedstrijd om te draaien en dat is gehonoreerd.

Afbeelding ter illustratie© Omroep Zeeland

3e klasse I

Tholense Boys krijgt vandaag de kans de onderste regionen te verlaten. De ploeg die één keer gelijkspeelde en de overige duels verloor, speelt thuis tegen Stellendam, dat een punt meer heeft. De ploeg van trainer Leon de Witte heeft vooral moeite met scoren. Tholense Boys maakte er tot nu pas drie, het minste van alle teams in deze competitie.
WHS gaat op bezoek bij SSS in Klaaswaal. Beide clubs staan in de middenmoot.

Afbeelding ter illustratie© Omroep Zeeland

4e klasse A

Het interessantste duel in deze speelronde lijkt Lewedorpse Boys-Nieuwdorp. Dat zijn de nummers twee en drie. Beide buurclubs, die in de jeugd met elkaar samenwerken, zullen er alles aan willen doen om in het spoor te blijven van koploper Patrijzen. Die ploeg heeft nog geen punt laten liggen en treedt nu aan tegen laagvlieger Oostburg.

Afbeelding ter illustratie© Omroep Zeeland

4e klasse B

WIK’57 loopt een wedstrijd achter op de rest, maar staat desondanks bovenaan. De ploeg uit Kerkwerve mag dit weekeinde aan de bak tegen De Noormannen, dat derde staat. Onderin staan Veere en Kruiningen tegenover elkaar.

Afbeelding ter illustratie© Omroep Zeeland

5e klasse A

MZVC is de koploper, maar heeft in vier wedstrijden pas negen keer gescoord. Vandaag zou er aan het doelsaldo gewerkt kunnen worden. De Middelburgers gaan namelijk op bezoek bij Aardenburg, dat laatste staat met al 22 tegentreffers. Jong Ambon-Corn Boys is een duel tussen twee subtoppers.

Afbeelding ter illustratie© Omroep Zeeland

5e klasse B

De nummers één en twee, SSW en DVO’60, spelen tegen elkaar. Rillandia, dat derde staat, zou bij winst op Brouwershaven in elk geval één plek kunnen klimmen. Bij Smerdiek-Stavenisse treffen twee ploegen uit het rechterrijtje elkaar.

Afbeelding ter illustratie© Omroep Zeeland

3e klasse C zondag

Een week na de 0-7 overwinning op laagvlieger Virtus neemt koploper HVV’24 het op tegen Hoeven. Dat is een ploeg waarvan meer tegenstand mag worden verwacht. Clinge, STEEN en Hontenisse staan allemaal in het rechterrijtje en treffen clubs die hoger op de ranglijst terug te vinden zijn.

Afbeelding ter illustratie© Omroep Zeeland

4e klasse A zondag

Na een weekend rust speelt Breskens bij Wernhout. Op de ranglijst ontlopen de twee clubs elkaar niet zoveel. Wernhout is de nummer drie, Breskens staat vijfde (met één duel minder).

Afbeelding ter illustratie© Omroep Zeeland

5e klasse A zondag

Het is een soort Super Sunday in deze klasse. Er zijn vier koplopers met negen punten en die treffen elkaar. Vogelwaarde ontvangt NSV en Groede krijgt METO op bezoek. Hulsterloo is de nummer vijf en zou met een overwinning op Graauw wat kunnen opschuiven in de stand.

Afbeelding ter illustratie© Omroep Zeeland

Vrouwenvoetbal zaterdag

Na de afgelasting van vorige week mag hoofdklasser IJzendijke weer op pad voor een verre uitwedstrijd. De ploeg speelt in de Achterhoek tegen AZSV, dat in de subtop staat.
Kloetinge, de nummer twee in de tweede klasse, krijgt DSVP op bezoek, dat maar twee punten minder heeft. In de derde klasse treffen Zeelandia Middelburg en Axel elkaar, die allebei nog geen punt hebben gepakt.

Afbeelding ter illustratie© Omroep Zeeland

Vrouwenvoetbal zondag

De speelsters van Hontenisse doen in de tweede klasse bovenin mee en gaan langs bij het nog puntloze Unitas’30. Eén klasse lager staat Graauw tegenover Achtmaal. Beide teams bivakkeren in de onderste regionen.

Afbeelding ter illustratie© Omroep Zeeland

Geef als eerste een reactie op "Deze wedstrijden worden dit weekend gespeeld in het amateurvoetbal"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.