Strijdend S.K.N.W.K. 1 pakt volle buit tegen Serooskerke 1 met 10 tegen 11

Vandaag stond voor S.K.N.W.K. 1 de match op het programma tegen Serooskerke 1. Een ploeg die vorig seizoen uit de tweede klas degradeerde. De blauw/zwarten moesten in het begin duidelijk wennen aan het tempo dat ‘Seroos’ op de mat legde. De ene na de andere aanval golfde richting het S.K.N.W.K.-doel, maar tot grote kansen leidde dit eigenlijk niet.

De eerste kans was aan de andere kant toen Dominique Prins de vrijgelopen Remco v/d Berge vond. Hij wipte de bal over de doelman, maar helaas voor S.K.N.W.K. kon hij de bal net niet genoeg richting mee geven zodat de bal net naast de verkeerde kant van de paal rolde.

Zo zachtjes aan ebde het offensief van Serooskerke weg en ontstond er een gelijkwaardig schouwspel waarbij S.K.N.W.K. eigenlijk steeds beter ging voetballen. Tot de rust had de Nieuwerkerkse ploeg het betere van het spel, maar tot grote kansen kwam het niet. Ruststand 0-0. In de eerste helft viel S.K.N.W.K.-speler Jari Goudswaard nog uit met een blessure na een harde overtreding. Hopelijk valt de schade mee.

De tweede helft werd het voor de S.K.N.W.K.-supporters smullen. Met een geweldige inzet van alle spelers werd Serooskerke het bijzonder moeilijk gemaakt en het kon werkelijk alle kanten op. De gasten kregen een prima kans, maar de inzet werd geweldig gered door S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel. Maar ook S.K.N.W.K. werd dreigend in de snelle omschakeling.

Totdat de met veel te veel met kaarten strooiende scheidsrechter een sliding overduidelijk op de bal van Damian Gons, waarbij zijn tegenstander met veel geschreeuw (gesteund door de supporters van Serooskerke aan die kant) naar de grond ging, volledig verkeerd inschatte. En hiervoor gaf de leidsman dus een zeer onterechte rode kaart…….  Vriend en vijand snapte er niks van, maar hierdoor moest S.K.N.W.K. wel met 10 man verder.

Maar waar het publiek het eigenlijk somber in ging zien, stroopten de manschappen van Johan Sulkers de mouwen nog wat verder op en probeerde toch waar het kon de aanval te zoeken. Een kwartier voor tijd een enorme meevaller toen de laatste man van Serooskerke een voorzet van S.K.N.W.K. ongelukkig tegen zijn hand kreeg. Hierdoor een penalty voor S.K.N.W.K.

Tim de Looze ging achter de bal staan en schoot hard raak, 1-0.

Seroos probeerde het daarna nog wel, maar het slaagde er maar niet in om echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant nog een grote kans voor de uitstekend spelende jongeling Jesse van Dijke, maar zijn inzet ging net voorlangs de goal.

Na zo’n vijf minuten blessuretijd vond scheidsrechter Mathon het welletjes en kon S.K.N.W.K. zijn eerste overwinning noteren !! Met tien man de drie punten binnenhalen tegen een gerenomeerde tegenstander. Wat een prachtige prestatie van S.K.N.W.K. waarbij werkelijk iedereen met hart en ziel heeft gestreden. Wat een genot om naar te kijken.

Volgende week naar Middelburg tegen het plaatselijke Zeelandia Middelburg. Hopelijk geeft deze wedstrijd een boost en kunnen we deze prachtige zege een goed vervolg geven.

1 reactie op "Strijdend S.K.N.W.K. 1 pakt volle buit tegen Serooskerke 1 met 10 tegen 11"

1. Kees Stoutjesdijk | 13-10-2024 at 11:23 |

sknwk staat nu in het eerste linker rijtje.Het moer er op gericht zijn dat zo te houden.Daar gaan ze voor zaterdag tegen zeelandia.Een krappe 1-0 maar daar had meer ingezeten.Het publiek ver wacht veel meer van Remco van den Berg.Maar heeft sknwk hier iets van geleerd.Het spel ven Serooskerke was goed verzord,elke pass kwam aan.Zo spelen ze in de derde klas.Maar dat zien we te wienig van sknwk.