In ‘festival der kansen’ geeft De Waal aanzet tot eerste zege Bruse Boys

Bron: www.wereldregio.nl

In de kleedkamer heeft Aart de Waal vast nog wel een extra knuffel gekregen van ploeggenoot Dylan Adelaar. Immers, waar de linksbuiten tegen RCS opzichtelijk de 1-0 niet maakte, brak de spits in vorm de wedstrijd voor Bruse Boys wel open.

In het ‘festival der kansen’ stapte Bruse Boys uiteindelijk als terechte winnaar van het veld na de vierde speelronde van de derde klasse H in het seizoen 2024/2025. Immers, een driepunter, dat had de bespeler van sportpark Volharding hard nodig na de drie eerste duels zonder een punt. Of, zoals een wisselspeler het tijdens de rust zei: ‘de trainer verdient wel een overwinning’. Peter Roelse, de (nieuwe) trainer van Bruse Boys: “Ik ben blij voor die jongens. Ze hebben de laatste weken hartstikke goed getraind en dan moet je elke keer weer uit dat dalletje wanneer je verliest.”

Op basis van het aantal kansen was Bruse Boys zaterdag zeker niet als verliezer van het veld gestapt. Ook de opponent uit Oost-Souburg deed wat dat betreft een aardig duit in het zakje. Roelse: “Het is een wonder dat het bij rust 0-0 stond. Dat we kansen creëren, ja, dat weten we al een paar weken. Het had 2-2 bij rust kunnen zijn”. Met name Aart de Waal, voor het treffen met RCS goed voor vijf goals tot nu toe, liet zich gelden. Hij kreeg kansen en creëerde ze. Na een halfuurtje spelen kreeg hij een rebound die er eigenlijk in had gemoeten en na ruim een halfuur ging de spits op snelheid langs twee RCS-verdedigers, kon zo doorlopen naar de doelman maar gaf een voorzet. De Waal had gewoon zelfzuchtig, een goede eigenschap voor een spits, moeten zijn.

Echter, de allergrootste kans voor Bruse Boys voor de pauze kon op het conto van Adelaar worden gezet. Echt twee meter voor een leeg doel kreeg de vleugelspits het voor elkaar een voorzet van De Waal over te schieten. Heel Volharding telde de 1-0 al, maar heel Volharding werd een seconde later in totale verbijstering achter gelaten.

Na de pauze ging De Waal eigenlijk op dezelfde voet verder: creëren en medespelers een kans geven. Roelse over de ‘missers’ van De Waal: “Misschien is het de spanning van de zaterdagmiddag want op de training zie ik de doelpunten er in vliegen”. Een passje op Niels van der Maas die zijn schot in een reflex door de keeper van RCS gekeerd zag worden en zelf schampte een schot van De Waal, na weer een goede actie, de buitenkant van de paal. Zo ging het nog wel even door, maar stond het met ruim een kwartier te gaan nog altijd 0-0.

Niettemin kon een doelpunt niet uitblijven. Zo geschiedde ook. Een minuut nadat De Waal een bal naast kopte, rondde de twintiger, die ten opzichte van vorig seizoen mooie stappen heeft gemaakt, een combinatie met Van der Maas keurig af. Dezelfde Van der Maas, die vanwege een gebroken neus met een masker speelde, gaf elf minuten later ook de assist op de 2-0 van invaller Casper Boluijt. Roelse: “We zijn vandaag met de juiste intentie het veld opgestapt. In deze klasse ligt het dicht bij elkaar, Het is bikkelen en voetballen waar het kan. Die combinatie hadden we beter op orde. Ik merk aan de jongens dat ze nu opgelucht zijn.”
De zege ten spijt, Bruse Boys blijft één na laatste en heeft zeven ploegen op drie of minder punten boven haar staan. Er zit dus genoeg lucht om hogerop te komen in de derde klasse H. De drie nederlagen werden wel geleden tegen drie ploegen uit de huidige topvier. Dus in die zin doet de huidige stand na vier speeldagen weinig ‘afbreuk’ aan de Bruse prestaties.

Geef als eerste een reactie op "In ‘festival der kansen’ geeft De Waal aanzet tot eerste zege Bruse Boys"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.