derde klasse h VCK-trainer Jesse de Waal is, na een 2-4-overwinning bij IJzendijke, na vier duels met zijn ploeg als enige nog foutloos. Concurrenten FC Dauwendaele en De Meeuwen speelden onderling gelijk en staan nu op twee punten van ‘Koudekerke’. Naast de 1-1 in Middelburg eindigde nog twee andere duels met dezelfde score: ’s-Heer Arendskerke-Zeelandia Middelburg en FC Axel tegen GPC Vlissingen. Feest op Schouwen-Duiveland, want zowel Bruse Boys (2-0 tegen RCS) als SKNWK (1-0 tegen Serooskerke) boekten de eerste seizoenszege. Kapelle won in Goes met 1-2 bij SSV’65, dat als enige van de veertien teams nog puntloos is.

Klaas Verspoor 12-10-24, 19:32

FC Dauwendaele-De Meeuwen 1-1: De topper in Middelburg leverde geen winnaar op. Dauwendaele-trainer André Siereveld zag zijn elftal al vroeg op voorsprong komen, want Celino Davidse scoorde al na tien minuten de openingstreffer. Zoals eerder in dit nog vroege seizoen miste FC Dauwendaele nogal wat kansen en dat kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan. Vijf minuten na het begin van de tweede helft kwam De Meeuwen via Sven Baas op gelijke hoogte. Daarna wonnen de mannen van trainer Michel Leonhart de meeste duels, maar dat leverde geen doelpunten meer op. Beide ploegen leden met het gelijkspel voor het eerst dit seizoen puntenverlies en kunnen samen in de achtervolging op koploper VCK.

FC Axel-GPC Vlissingen 1-1: ,,Ik denk dat we allebei hartstikke ontevreden zijn met een punt. Wij waren geen schim in arbeid en intensiteit ten opzichte van vorige week’’, gaf FC Axel-trainer Kees Duitemeijer aan. GPC Vlissingen baalde vooral van de late tegentreffer. De 0-1 viel na geklungel en een reeks van misverstanden in de Axelse defensie. Een aantal spelers speelden elkaar de bal toe in het strafschopgebied maar reageerden niet adequaat. Dat deed Everionne Martis wel en schoof de bal in het Axelse doel. De Vlissingse voorsprong hield stand tot de tachtigste minuut. Axel-uitblinker Lorenzo Pijpelink bezorgde de bal bij Teun Wieland de strak in het net schoot. Daarna hield GPC-doelman Shurmelon Nicolina FC Axel van de drie punten af, waardoor beide teams nu ‘vier uit vier’ hebben.

Bruse Boys-RCS 2-0: ,,Vandaag hebben we ons eindelijk eens beloond en dat werd tijd gezien de eerdere wedstrijden’’, sprak Bruse Boys-trainer Pieter Roelse. En hij vervolgde: ,,Maar het had ook 5-2 kunnen zijn. We hebben allebei een opgelegde kans op vijf meter gehad.’’ In Bruinisse vielen de doelpunten pas in de tweede helft. Na goed werk van Niels van der Maas opende Aart de Waal in de 77ste minuut de score: 1-0. Daarna ging RCS op jacht naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. In plaats daarvan werkte invaller Casper Boluijt, opnieuw op aangeven van Niels van der Maas, de 2-0 binnen. ,,Wij verdedigden met man en macht. Ik ben heel tevreden over de duelkracht die we toonden. Dit is fijn voor iedereen. We hebben met zijn allen de rust bewaard na de eerste drie wedstrijden’’, eindigde Roelse.

’s-Heer Arendskerke-Zeelandia Middelburg 1-1: ,,Helaas. Er zat meer in, maar we hebben vandaag aan de bal weer niet laten zien wat we kunnen’’, gaf elftalleider Richard de Regt namens Arendskerke aan. ,,De eerste helft wat matig van onze kant, de tweede helft iets beter maar het was gewoon niet goed genoeg’’, vulde De Regt aan. Voor de pauze bleven treffers uit, maar dat veranderde in de tweede helft al snel. In de 48ste minuut schoot Geraldo Roemeratoe na een combinatie de bal onder keeper Eljo Dooge door in het doel en zette Zeelandia Middelburg daarmee op voorsprong. In de 79ste minuut ging de doelman van de bezoekers in de fout, waarna Merijn Mol simpel de 1-1 binnen kon werken. Bij de hardwerkende bezoekers vielen daarna een aantal spelers uit met krampverschijnselen. ,,Wij hadden ons daarna moeten belonen’’, vond De Regt.

SKNWK-Serooskerke 1-0: Een knappe zege voor de Duivelandse formatie van trainer Johan Sulkers, dat na een uur spelen met tien man verder moest. ,,Damian Gons speelde aan de zijlijn de bal en er was niks aan de hand. Het was niet eens geel, maar toch kreeg hij rood’’, keek Sulkers terug op het moment. Daarvoor was SKNWK voor rust via Remco van den Berge en Tim de Looze al gevaarlijk geweest en waren de bezoekers vooral via corners dreigend. Na de rode kaart leek het alsof Serooskerke dacht het karwei af te kunnen gaan maken. Het tiental van SKNWK kreeg in de 75ste minuut, na een handsbal in het strafschopgebied van Seroos, een strafschop. Tim de Looze schoot onberispelijk raak: 1-0. Daarna liet Jesse van Dijke een grote kans op de 2-0 liggen, maar de drie punten bleven in Nieuwerkerk. ,,Dit is voor de moraal heel goed. En zeker om dit met tien man te halen’’, besefte Sulkers.

SSV’65-Kapelle 1-2: Trainer Bas Biesterbosch wacht met zijn SSV’65 nog steeds op het eerste competitiepunt. ,,Ik vind niet dat wij vandaag de overwinning verdienden, maar één punt had de verhoudingen beter weergegeven. Het waren twee lange ballen en een schot van Kapelle’’, baalde Biesterbosch. Tristan Herselman kon na een kwartier na een lange bal de bal in het vijfmetergebied aannemen en zo zijn Kapelle op 0-1 zetten. Dat was ook de ruststand. Koen van Os verdubbelde na de pauze de marge voor Kapelle. Pas in de absolute slotfase kwam SSV’65 qua score nog terug in de wedstrijd toen Masciano Weeda de 1-2 scoorde. Biesterbosch: ,,Wij gingen va banque spelen en hadden in de laatste minuut nog een penalty moeten hebben. Het was hands, dat zeiden die mannen van Kapelle ook. Maar de scheidsrechter durfde hem niet te geven en floot af.’’

IJzendijke-VCK 2-4: ,,Ik heb een beetje dubbel gevoel overgehouden aan de wedstrijd. We hebben een heel goed uur gespeeld, maar toen kwamen we met tien man te staan en heeft VCK het goed uitgespeeld’’, keek IJzendijke-trainer David Almekinders terug op het duel. Via Colin Fenijn, die attent was na een rebound van de keeper, nam de Zeeuws-Vlaamse ploeg de leiding. Teun van der Sande was daarna na een scrimmage als eerste bij de bal en hielp de thuisploeg aan de comfortabele 2-0. Ricardo van de Gruiter verkleinde nog voor rust de achterstand voor de equipe van trainer Jesse de Waal. Na een uur spelen liep Mart de Bakker tegen zijn tweede gele kaart op en kon vertrekken. Tegen tien man draaide VCK de wedstrijd om en werd het éénrichtingsverkeer richting het doel van IJzendijke. Vijf minuten na de veldverwijdering zorgde Rick Tramper voor de 2-2. Daarna velde Boaz Gisolf met twee treffers het vonnis over IJzendijke.

Geef als eerste een reactie op "VCK profiteert van gelijkspel in topper tussen FC Dauwendaele en De Meeuwen en is alleen koploper"