Eerste zege SKNWK, WIK’57 na doelpuntrijk duel smetteloos

Na een doelpuntrijk duel met rode lantaarndrager Vlissingen is WIK’57 na zaterdag 12 oktober de nieuwe koploper in de vierde klasse B.

In de slotfase kwamen de Kerkwervenaren terug van een 3-2-achterstand. Treffers van Frank den Boer en Colin van Wanrooij deden het tij op Walcheren keren waardoor WIK’57 alleen aan kop staat met negen uit drie wedstrijden. Drie achtervolgers, Noad’67, Noormannen en Bevelanders, staan op negen uit vier. WIK’57 moet nog inhalen tegen Krabbendijke dat op de vierde speeldag Bevelanders de eerste seizoensnederlaag toediende.

Net als WIK’57 kwam Duiveland in dezelfde poule pas laat tot een ‘resultaat’ tegen Herkingen’55. “De eerste helft was gelijkwaardig”, vond Duiveland-trainer Jordy Heikens. “In de tweede helft waren we duidelijk beter maar verzuimden we te scoren. Gelukkig maken we net voor tijd de gelijkmaker, maar er had meer ingezeten.”
SKNWK boekte net als Bruse Boys (later op deze site een verslag) de eerste overwinning van het seizoen 2024/2025. In de derde klasse H werd Tim de Looze de matchwinnaar tegen het tot zaterdag nog ongeslagen Serooskerke.

Tim de Looze (links) zoekt in de wedstrijd tegen Serooskerke een afspeelmogelijkheid. SKNWK-ploeggenoot Stijn Dooge kijkt toe.

MZC’11 is in de tweede klasse E ook nog gevrijwaard van verlies, al moest ze in Dordrecht tegen GSC/ODS wel van een 1-0-achterstand terugkomen. Oefenmeester Harro Hazelaar: “We hebben goed terug gevochten, al hadden we met 0-3 voor moeten staan.” In de tweede helft leverde MZC’11 strijd en dat leverde goals op. Ramon Janson besliste de wedstrijd uit een strafschop omdat ploeggenoot Ray Kroon door de GSC-goalie was neergehaald. Met de derde zege in vier duels staat MZC’11 nog wel twee punten achter op koploper IFC.

UITSLAGEN

AMATEURVOETBAL

Tweede klasse E:

GSC/ODS-MZC’11 1-2 (1-1 Martijn Dalebout, 1-2 Ramon Janson (penalty)

Derde klasse H:

Bruse Boys-RCS 2-0 (1-0 Aart de Waal, 2-0 Casper Boluijt)

SKNWK-Serooskerke 1-0 (1-0 Tim de Looze)

Vierde klasse B:

Vlissingen-WIK’57 3-4 (1-1 Ian van der Wekken, 2-2 Remco Theunisse, 3-3 Frank den Boer, 3-4 Colin van Wanrooij)

ZSC’62-Veere 3-2 (1-0 Dani de Vlieger, 2-0 Ian van Essen, 3-1 Jesper Kriens)

Herkingen’55-Duiveland 1-1 (Marice Wesdorp)

Vijfde klasse B:

DVO’60-Westhoek 4-0

SSW-Brouwershaven 9-0

Geef als eerste een reactie op "Eerste zege SKNWK, WIK’57 na doelpuntrijk duel smetteloos"