Supertrio Dauwendaele, De Meeuwen en VCK nog foutloos in de derde klasse

derde klasse H – Groter kan het contrast in de derde klasse H niet zijn. Waar Bruse Boys en SSV’65 na drie speelronden nog wachten op het eerste punt, hebben FC Dauwendaele (1-4-zege bij GPC Vlissingen), De Meeuwen (2-1-overwinning op IJzendijke) en VCK (3-0-winst op SSV’65) juist nog geen punt verspeeld. Serooskerke deed dat tegen ’s-Heer Arendskerke voor het eerst dit seizoen door een 1-1-gelijkspel wel en volgt het leidende trio nu op twee punten. Ralph Zegers klopte met RCS zijn oude ploeg SKNWK (2-0) en FC Axel won met 1-3 bij Zeelandia Middelburg. Kapelle boog tegen Bruse Boys in de slotfase een 1-2-achterstand om in een 3-2-overwinning.

Klaas Verspoor 05-10-24, 20:38

De Meeuwen-IJzendijke 2-1 (2-0). De wedstrijd werd vanwege de kustmarathon in IJzendijke afgewerkt. ,,Het was een zware wedstrijd voor ons, zoals verwacht. Meeuwen is toch top-drie. We zijn in de eerste twintig minuten overklast door hun beweeglijkheid’’, liet IJzendijke-trainer David Allemekinders weten. In die fase opende De Meeuwen via Mark te Kiefte na een mooie aanval dan ook de score. Tien minuten voor rust schoot Robin Dek van buiten het strafschopgebied de 2-0 binnen. Allemekinders: ,,In de rust hebben we het één en ander hersteld en hebben we daarna iets behoudender gespeeld en veel arbeid verricht.’’ Na een overtreding op spits Teun van der Sande schoot Colin Fenijn zijn ploeg naar de 2-1. Allemekinders: ,,We hebben daarna geen kansen meer op de 2-2 gehad. Een verdiende verliespartij, maar we halen hier gewoon weer de goeie punten uit. We staan zevende en daar hadden we vooraf voor getekend.’’

GPC Vlissingen-FC Dauwendaele 1-4. ,,Het was niet genoeg, Dauwendaele was een maatje te groot. Wel goed voor ons om te zien waar wij ook naar toe willen’’, erkende GPC-trainer Salim Ben Sallam. En vervolgens; ,,Je hoopt in zo’n wedstrijd je te kunnen meten.’’ Collega André Siereveld boekte zijn derde zege: ,,Deze kunnen we ook weer afstrepen. We waren negentig minuten lang de bovenliggende partij.’’ Na een kwartier speelde Levi Mombarg zichzelf vrij en schoot de bal in de bovenhoek. Op aangeven van Steven Visser tekende Mombarg na een half uur spelen ook voor de 0-2. Een overtreding op Mart de Kroo leverde de Middelburgers een penalty op. Opnieuw trof Mombarg doel. Amran Dahraoui werkte uit een corner de 1-3 binnen, maar direct na de aftrap scoorde Mahboeb Rahimi op aangeven van Celino Davidse alweer de 1-4.

Zeelandia Middelburg-FC Axel 1-3 (0-0). Daan Eikenhout kende betere dagen als trainer van Zeelandia Middelburg: ,,De eerste helft was nog wel oké. We waren wel de betere ploeg, maar we creëerden niet zoveel. Maar na rust was het heel matig.’’ Na een 0-0-ruststand sloeg FC Axel al, tot woede van Eikenhout, binnen dertig seconden via Wouter Verbraeken toe: 0-1. In de 62ste minuut verdubbelde Urmelon Martis de stand. ,,Matig uitverdedigen’’, mopperde Eikenhout. Nicolas Dervishi bracht met de 1-2, na een prima actie van Arjan Conde Morgado, weer hoop op een resultaat voor de thuisploeg. ,,We gaven daarna zo knullig de derde goal weg. Balverlies in de zestien nadat iemand werd ingespeeld. De fouten die wij maken, dan moet niet kunnen. Dat moet iedereen wel beseffen’’, gaf Eikenhout zijn selectie stof tot nadenken.

RCS-SKNWK 2-0 (0-0). Ex-SKNWK-trainer en de huidige RCS-trainer Ralph Zegers was duidelijk in zijn oordeel: ,,SKNWK had meer verdiend, maar ze hebben niks gekregen.’’ Zegers verweet zijn ploeg met de verkeerde instelling het veld in te zijn gestapt. ,,Het was slappe hap en te matig vandaag. Gelukkig hebben we dan nog wel de individuele kwaliteiten om uit stilstaande situaties te scoren.’’ Volgens Zegers, en ook SKNWK-trainer Johan Sulkers, was de laatste pass bij de Nieuwerkerkers regelmatig niet goed genoeg om gevaar te stichten. Voor rust raakte Dyllan Davidse namens RCS de lat en zag de scheidsrechter geen strafschop in een overtreding op Marlo Janisse. In de 57ste minuut kopte Janisse uit een corner van Nicky van Merrienboer de 1-0 binnen. Uit een volgende corner van Van Merrienboer werkte Davidse met het hoofd de 2-0 binnen. Daarna was SKNWK-speler Dominique Prins met een bal op de lat nog dicht bij een treffer.

RCS (rode shirts) was met 2-0 te sterk voor SKNWK. © Roy Dassen

VCK-SSV’65 3-0 (2-0). ,,Het eerste halfuur speelden we echt heel goed en hadden we het al helemaal af kunnen maken’’, keek VCK-trainer Jesse de Waal terug. Na een voorzet van Zico Harinck liep Rick Tramper na zes minuten al de 1-0 binnen en elf minuten later stond het via Ton Hillebrand, die raak kopte op aangeven van opnieuw Harinck, al 2-0. ,,Daarna lieten wij SSV terugkomen, al was daar geen aanleiding toe. Tussen de dertigste en de 55ste minuut had SSV de wedstrijd om kunnen draaien. Zij hadden toen het momentum.’’ VCK-doelman Joshua van Dolder onderscheidde zich met een aantal prima reddingen en mede daardoor liep het – helaas voor de ploeg van trainer Bas Biesterbosch – net iets anders. In de 58ste minuut ging Ton Hillebrand op links goed door en tikte Ricardo van de Gruiter de 3-0 binnen. Daarmee viel het doek voor SSV’65 definitief.

Kapelle-Bruse Boys 3-2 (1-0). De eerste zege voor de ploeg van Kapelle-trainer Marcel Kole. ,,Maar vijf minuten voor tijd stonden we nog met 1-2-achter’’, keek Kole terug. In de eerste helft hielp Aron Schreuder de rood-witten aan een 1-0-voorsprong. Kole: ,,En daarna kregen we grote kansen en hadden we uit kunnen lopen naar 2-0 of 3-0.’’ Omdat dat niet gebeurde draaide de ploeg van Pieter Roelse de score om. Door twee treffers van Aart de Waal leidde Bruse Boys met 1-2. Kole: ,,Wij gingen daarna met vier aanvallers spelen en veel risico nemen. 1-2 of 1-3 maakte toch ook niks uit.’’ Na een overtreding om Tristan Herselman schoot Wout Meijer uit een strafschop de 2-2 binnen en in de ‘dying seconds’ hielp Schreuder met zijn tweede treffer zijn ploeg aan de overwinning. ,,We hebben een heel jonge ploeg en moesten in het begin van het seizoen zeker even wennen. Maar, we zijn nog ongeslagen’’, besefte Kole.

Serooskerke-’s-Heer Arendskerke 1-1 (0-1). ,,Qua kansenverhouding was het redelijk in evenwicht, maar qua veldspel vond ik ons de betere ploeg. Wij moeten het meer van het voetballende aspect hebben en Arendskerke heeft een paar stevige jongens en veel snelheid in de ploeg’’, sprak Seroos-leider Ruud Luteijn. Na een voorzet vanaf links van Demy Kole gleed Sam Capello na 27 minuten de 0-1 binnen. Nog voor rust raakten zowel Serooskerke als Arendskerke de paal. Na rust ging Serooskerke op jacht naar de gelijkmaker en die viel in de 79ste minuut. Sil Riemens draaide een corner in één keer, met keeper en al, in de goal: 1-1. Daarna rook Serooskerke bloed, maar de 2-1 wegens buitenspel afgekeurd. Luteijn baalde nog wel van het feit dat scheidsrechter Rick Wisse niet voor een strafschop floot toen Alex Jobse bij een 0-1-tussenstand werd gevloerd.

Geef als eerste een reactie op "Supertrio Dauwendaele, De Meeuwen en VCK nog foutloos in de derde klasse"