Vandaag stond voor S.K.N.W.K. 3 de derde wedstrijd op het programma deze competitie in de 3e klas H. Deze keer mochten de blauw/zwarten op bezoek bij R.C.S. uit Oost-Souburg van oud S.K.N.W.K.-trainer Ralph Zegers. De Nieuwerkerkse equipe moest het stellen vandaag stellen zonder de broertjes van Dijke (Bas en Jesse).

Ze begonnen prima aan de wedstrijd. De thuisploeg liet de bal aan S.K.N.W.K. en wachtte geduldig af wat die met het vele balbezit gingen doen. Al snel leek S.K.N.W.K. een grote kans te krijgen, maar Tim de Looze kon de bal van Remco v/d Berge niet goed controleren. Anders had hij alleen voor de doelman gestaan.

Na 20 minuten kwam R.C.S. wat beter in de wedstrijd en langzaam verloren de blauw/zwarten wat  de grip op de wedstrijd. De Souburgers kwamen soms wel door over de zijkanten, maar tot grote kansen kwamen ze nauwelijks. Een geweldig genomen vrije trap belandde op de lat boven doelman Daan v/d Cingel, maar dat was 1 van de schaarse momenten in de eerste helft. Al kwamen ‘we’ vlak voor de rust nog wel goed weg toen uit een corner de bal net voor de lijn via een S.K.N.W.K.-verdediger over het doel werd gewerkt. Ruststand 0-0.

In de tweede helft begon S.K.N.W.K. weer uitstekend en in die fase had de 0-1 moeten vallen. Eerst schoot Rick Dalebout een terug gelegde bal van Remco v/d Berge  vanaf een meter of zestien in de handen van de doelman. Even later een voorzetje van Tim de Looze over de doelman. Deze leek door de opnieuw weer goed spelende Rouël Bisschop te worden binnengekopt. Maar de kopbal van Rouël ging via het achterhoofd van een verdediger die daar zelf geen weet van had naast het doel. In plaats van een treffer slechts een corner tot verbazing van iedereen op het veld.

In zo’n wedstrijd krijg je misschien 3 of 4 kansen, maar als je dan niet scoort valt de goal meestal aan de andere kant. En zo geschiedde….. Een onnodig weg gegeven corner voor de thuisclub werd bij de eerste paal ongehinderd binnen gekopt. Weer een kopgoal tegen !!

En daar kwam er even later nog één bij. Weer een hoekschop, die nu bij de tweede paal werd binnen gekopt, 2-0. Er moet dus duidelijk aan gesleuteld worden om corners beter te verdedigen.

In het laatste kwartier was S.K.N.W.K. weer heel dicht bij de aansluitingstreffer. Een schot van Dominique Prins werd door de doelman matig verwerkt en belandde via zijn handen tegen de lat. In de rebound slaagden twee Nieuwerkerkers er niet in om de bal in het doel te krijgen, omdat ze elkaar eigenlijk in de weg liepen. Zodoende dus weer een kans verloren.

In de slotfase had R.C.S. nog enkele kansen om verder uit te lopen, maar verder dan een bal op de paal kwamen ze niet meer. Zodoende een nederlaag waar misschien toch weer wat meer had ingezeten (dat schreven we 2 weken terug bij de uitwedstrijd bij V.C.K. (2-1) trouwens ook al). Al was het spel vandaag minder dan de twee voorgaande wedstrijden.

Volgende week weer de beuk erin als Serooskerke op bezoek komt op sportpark Het Springer. Het wordt tijd voor de eerste drie punter !!

Toon v/d Berge

Geef als eerste een reactie op "S.K.N.W.K. 1 leert wetten van 3e klas opnieuw kennen na 2-0 nederlaag bij R.C.S. 1"