MZC’11 na overtuigende zege op bekend terrein ranglijst

MZC’11 heeft zich na drie speeldagen in de tweede klasse op een vertrouwde positie genesteld.

Dit betekent een plaats in de topdrie en dat is onder meer te danken aan een volgens MZC’11-trainer Harro Hazelaar effectieve en overtuigende zege. Terneuzen was zaterdag op sportpark Den Hogen Blok het slachtoffer van de Zierikzeese dadendrang. Met de ruime winst staat MZC’11 nu tweede op een punt achter IFC dat nog niets liet liggen. Deze positie (of hoger) heeft de ploeg vorig seizoen meerdere malen bekleed.

Een klasse lager leed Bruse Boys haar derde nederlaag in even zo veel wedstrijden, al was het een zure. In de 81e minuut zette Aart de Waal met zijn vijfde seizoentreffer zijn ploeg in en tegen Kapelle op 1-2. Hierna belandde de mogelijke 1-3 op de paal waarna de thuisploeg in de slotfase toch nog drie punten uit het vuur sleepte. In de 89e minuut benutte Kapelle een penalty en in de derde minuut van blessuretijd werd het 3-2. Ook SKNWK leed een onterechte nederlaag in de ogen van trainer Johan Sulkers. “Qua veldspel was he gelijkwaardig en wij kregen de betere kansen. RCS won met 2-0. Het waren goals die uit hoekschoppen vielen. Door de resultaten van zaterdag staan Bruse Boys en SKNWK bij de onderste drie ploegen.

In de vierde klasse B liep Duiveland tegen het tweede verlies van het seizoen 2024/2025 aan. Bevelanders zegevierde op het Oostersportpark met 1-3. Coach Jordy Heikens noemde de nederlaag terecht. “We zijn echt wel competitief geweest en voor rust waren we een fase beter. Maar over de hele wedstrijd gezien miste we teveel ‘wapens’ om echt gevaarlijk te kunnen worden.

ZSC’62, volgende week de tegenstander van de Oosterlanders, volgde het slechte voorbeeld. Gelijk aan Heikens kon ZSC’62-oefenmeester Danny Magito niet anders zeggen dat de winst van Kruiningen verdiend was, ondanks een 0-2-voorsprong. Deze achterstand had de thuisploeg binnen tien minuten gerepareerd. Magito: “Dan komen we nog aardig weg”. Na de pauze waren er wat kansen over en weer. Een verkeerde terugspeelbal leidde de 3-2 voor Kruiningen in. “Het was slecht. Maar als je met 0-2 voor staat, is het toch wel even pijnlijk als je met 3-2 verliest. We komen kwaliteit tekort.”

In dezelfde afdeling won WIK’57 met 3-2. Remco Theunisse verzorgde de assists voor de eerste twee goals van de Kerkwervenaren tegen Noad’67. De hele wedstrijd overziend had WIK’57 in een leuke wedstrijd meer balbezit en creëerde de meeste kansen. Dit betaalde zich uit met de winnende treffer van Frank den Boer door een kopbal.

Op sportpark Onder de Molen had Brouwershaven bijna een telraam (8-0) nodig tegen SC Stavenisse. Marcel Verschoor was een tevreden trainer. “Waar we vorige week vergeten waren de score hoger op te laten lopen, hebben we dat nu wel gedaan. Zowel in de eerste als tweede helft hebben we gas gegeven.”

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL

Tweede klasse E:

MZC’11-Terneuzen 6-0 (1-0 en 2-0 Ramon Janson, 3-0 Luuk van Vossen, 4-0 Rody Vermue, 5-0 Jeremy Hubregtse (foto), 6-0 Luuk van Vossen)

Derde klasse H:

Kapelle-Bruse Boys 3-2 (1-1 en 1-2 Aart de Waal)

RCS-SKNWK 2-0

Vierde klasse B:

WIK’57-Noad’67 3-2 (1-1 Nick den Boer, 2-2 Colin van Wanrooij, 3-2 Frank den Boer)

Kruiningen-ZSC’62 3-2 (0-1 Jesper Kriens, 0-2 Youri van de Klooster)

Duiveland-Bevelanders 1-3 (1-2 Stefan de Bruine)

Vijfde klasse B:

Westhoek-SSW 0-3

Brouwershaven-Stavenisse 8-0 (1-0 Toby de Bruine, 2-0 Robin van Mourik, 3-0 Jerom Theijssen, 4-0 Cas van der Meer, 5-0 Jerom Theijssen, 6-0 Max Jonker, 7-0 Tim van der Meer, 8-0 Lars Jonker)

Geef als eerste een reactie op "MZC’11 na overtuigende zege op bekend terrein ranglijst"