KNVB trapt Week van de Scheidsrechter af

Bron: www.knvb.nl

De Week van de Scheidsrechter staat op het punt van beginnen. Met trots zet de KNVB, in samenwerking met ARAG, scheidsrechters in het hele land in het zonnetje. Of het nu op veld 6 van de plaatselijke dorpsclub is, of in een volle Kuip, de scheidsrechter is de onmisbare schakel die ervoor zorgt dat elke wedstrijd – van de vijfde klasse tot de Eredivisie – op een eerlijke en sportieve manier verloopt.

Tijdens de Week van de Scheidsrechter willen we via clubs en voetballiefhebbers onze (assistent-)scheidsrechters massaal bedanken voor hun tomeloze inzet. Hun werk is onmisbaar en verdient een groot applaus.

— Met de stijgende groei van het aantal wedstrijden is er behoefte aan nieuwe enthousiaste mensen die de fluit willen oppakken.

Werving nieuwe scheidsrechters

Maar deze week gaat verder dan alleen bedanken. De KNVB lanceert een grote campagne om nieuwe scheidsrechters te werven. Met de stijgende groei van het aantal wedstrijden is er behoefte aan nieuwe enthousiaste mensen die de fluit willen oppakken. We willen laten zien dat scheidsrechter zijn veel meer is dan een uitdagende taak – het is een kans om het spel écht mee te maken, van binnenuit.

Documentaireserie: Achter het Fluitsignaal

Op zaterdag 5 oktober gaat op ESPN en bij het AD de documentaireserie Achter het Fluitsignaal in première. In vier afleveringen nemen we een kijkje in het leven van scheidsrechters op verschillende niveaus: van topvoetbal tot amateurs. We zien hoe onder anderen Danny Makkelie, Serdar Gözübüyük, Manon Plandsoen en Danny Koevermans zich voorbereiden op hun rol en wat het betekent om het spel in goede banen te leiden. Elke zaterdag is een nieuwe aflevering te zien, waarin de menselijke kant en de passie van scheidsrechters centraal staan.

Ontdek het scheidsrechtersvak in de documentaireserie  ‘Achter Het Fluitsignaal’

Aansluiten bij de campagnes

De KNVB roept verenigingen, voetballers en voetballiefhebbers op om deze week extra aandacht te schenken aan de rol van de scheidsrechter en zet daarmee deze belangrijke, uitdagende functie in de schijnwerpers. Ga naar www.knvb.nl/wordscheidsrechter en ontdek hoe ook jij kunt bijdragen aan de mooiste sport ter wereld.

Scheidsrechtersquiz

ScheidsrechtersquizErvaar via de speciale scheidsrechtersquiz hoe moeilijk het is om onder druk de juiste beslissingen te nemen.

Word scheidsrechter

Het scheidsrechtersvak is een manier om simpelweg te genieten van het voetbalspelletje en alles uit jezelf te halen. Als scheidsrechter heb je de kans om wedstrijd in goede banen te leiden, of je nu bij jouw club blijft of door wilt groeien naar het internationale podium.

Hoe begin je?  Bij een voetbalvereniging bij jou in de buurt! Probeer het uit bij de club en leer de basis tijdens de laagdrempelige opleiding van de KNVB. Wij hebben een stappenplan om je op weg te helpen.

Geef als eerste een reactie op "KNVB trapt Week van de Scheidsrechter af"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.