Na de onverdiende nederlaag vorige week bij V.C.K. 1 (2-1) stond dit weekend de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander van de blauw/zwarten was Kapelle 1. Een ploeg die net als S.K.N.W.K. afgelopen seizoen kampioen zijn geworden en het weer mogen gaan proberen in de 3e klas (ook zij degradeerden net als S.K.N.W.K. het jaar daarvoor uit de 3e klasse). Om 14:30 uur was de aftrap op ons eigen sportpark Het Springer.

De toss werd verricht door Pupil van de Week Teijmen Kooijman. En nadat hij het goede voorbeeld had gegeven door de te scoren na de aftrap mocht hij plaats nemen op de bank bij de wisselspelers van de thuisploeg.

Topscoorder Tim de Looze (hij scoorde tot nu toe de enige Nieuwerkerkse treffer deze competitie) was een weekendje weg. Zodoende hield S.K.N.W.K. maar weinig aanvallende spelers over in dit duel. In de eerste helft was het voorzichtigheid troef en konden beide partijen eigenlijk nauwelijks gevaarlijk worden.

Pas in de 42e minuut kwam eigenlijk het eerste echte gevaar. En het was meteen raak ook.  Na een fout in de opbouw bij Kapelle was het Bas van Dijke die Remco vd Berge vrijspeelde en die schoot de bal onberispelijk in de verre hoek, 1-0.  Dat was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft werd het voor het publiek een leukere wedstrijd, omdat het duidelijk een ‘opener’ duel werd voor beide ploegen. S.K.N.W.K. was wel de betere ploeg na rust, maar de paar kansen werden niet afgemaakt om de marge te verdubbelen. Rick Dalebout kreeg de grootste kans namens de blauw/zwarten. Helaas wist hij tot twee keer toe de bal niet langs de doelman te krijgen.

Rond de 70e minuut kreeg Kapelle pas zijn eerste echte grote kans. Een prima pass door de as van het veld viel net achter de S.K.N.W.K.-verdediging. De speler van de gasten wist alleen voor S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel koel binnen te werken en bracht zodoende de stand weer in evenwicht, 1-1.

Even later moest onze doelman handelend optreden nadat de rechtsbuiten van de rood/witten naar binnen kwam. Gelukkig wist Daan zijn doel verder schoon te houden.

In het restant van de wedstrijd kon het eigen nog beide kanten opgaan, maar gescoord werd er niet meer. Zodoende eindigde deze wedstrijd in een terechte 1-1 eindstand. Hiermee haalde S.K.N.W.K. zijn eerste punt binnen bij de rentree in de 3e klas.

A.s. zaterdag staat voor S.K.N.W.K. de uitwedstrijd bij R.C.S. in Oost-Souburg op het programma. Dan gaan we op bezoek bij onze oud-trainer Ralph Zegers. Hopelijk kunnen we daar voor een ‘stuntje’ zorgen tegen een ploeg die tot de topfavorieten behoort in deze klasse.

Geef als eerste een reactie op "S.K.N.W.K. 1 pakt in 2e wedstrijd in de 3e klas H het eerste puntje (1-1 tegen Kapelle 1)"