S.K.N.W.K. 1 krijgt niet wat het toekomt bij hernieuwde kennismaking met de 3e klas

Na het geweldige seizoen waarin in het laatste competitieduel het kampioenschap werd gepakt in de 4e klas mogen de blauw/zwarten het dit seizoen opnieuw laten zien in de 3e klas. Vandaag dan eindelijk de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie in deze derde klasse. De eerste tegenstander waar we op bezoek moesten was het Koudekerkse V.C.K., dat vorig jaar zich keurig in het bovenste rijtje van de derde klas nestelde. Een sterke ploeg dus, maar dan weet je als nieuwkomer ook gelijk waar je staat…..

De eerste helft was al gelijk duidelijk wat het strijdplan van de thuisploeg was. Met constant lange ballen probeerde vooral de doelman van de thuisploeg gevaar te stichten achter onze verdediging, maar die lieten zich niet verrassen. Het eerste echte kansje was zelfs voor S.K.N.W.K. Na een goede pass van Tim de Looze was het Remco v/d Berge die helaas net iets te ver naar buiten uit kwam om met links uit te kunnen halen. Met rechts wipte hij de bal net over de goal.

De Nieuwerkerkse ploeg, voor het 2e seizoen onder leiding van hoofdtrainer Johan Sulkers, ging steeds beter combineren en was tot de 35e minuut de betere ploeg met heel verzorgd samenspel. V.C.K. bleef vooral de lange bal hanteren. Uit een hoekschop kwam V.C.K. op voorsprong toen bij de 2e paal geheel vrij in de verre hoek kon worden gekopt achter doelman Daan v/d Cingel, die na een aantal weken blessureleed weer terug was onder de lat.

Daarna had S.K.N.W.K. het tot de rust eventjes moeilijk en moesten alle zeilen worden bijgezet. V.C.K. was nog dicht bij een tweede goal, nadat opnieuw uit een corner van dichtbij nog de paal werd geraakt, maar de bal via het houtwerk gelukkig terugsprong in de handen van Daan v/d Cingel. Valk voor de rust mocht V.C.K. niet mopperen dat de nummer tien van hen niet tegen zijn tweede gele kaart opliep na een domme overtreding op de middenlijn op Dominique Prins. Helaas had de scheidsrechter het zoals wel vaker zou blijken deze middag niet gezien en liet het dus onbestraft. Ruststand 1-0.

In  de tweede helft een duidelijk agressiever S.K.N.W.K. dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Uiteraard bleef het wel oppassen voor de lange bal van de thuisclub. Zeer verdiend kwam ook deze gelijkmaker. Deze viel niet omdat S.K.N.W.K. nou zo heel veel kansen kreeg, maar ze verdienden het, omdat ze het meest verzorgde veldspel hadden. Een prima diepe bal van doelman Daan v/d Cingel werd door de veelal eenzame spits Remco v/d Berge keurig verlengd op Tim de Looze. Tim schoot de bal in 1 keer in de hoek naast de verschalkte ‘goallie’ van V.C.K., 1-1.

Daarna bleef het een wedstrijd die met veel strijd werd uitgevochten. Zo’n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd was er een corner van V.C.K. Hierbij werd S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel door een aantal aanvallers onregelementair aangevallen. Er ontstond zelfs een opstootje in het doelgebied, maar opnieuw was het de leidsman blijkbaar weer allemaal ontgaan. In plaats van S.K.N.W.K. een vrije trap te geven, waar het na deze overtreding overduidelijk recht op had, ging het spel gewoon door en uit de voorzet kopte de thuisploeg de 2-1 binnen.

Een uitermate zuur moment voor S.K.N.W.K. dat gezien de gehele wedstrijd zeker een punt had verdiend. En dan ook nog gewoon de manier waarop deze tegentreffer valt. Helaas ontbrak het de blauw/zwarten hierna wel aan stootkracht en overtuiging. En zeker ook de warme omstandigheden speelden een rol. Uiteindelijk eindigde deze strijd in een 2-1 nederlaag voor het dapper strijdende S.K.N.W.K. Als ‘we’ dit spel wekelijks op de mat kunnen leggen, komen de punten er zeker. Volgende week is de eerste kans. Dan spelen ze thuis tegen Kapelle 1. Met de steun van het thuispubliek moet het kunnen lukken.