Pieter Roelse verliest met Bruse Boys bij ‘zijn’ De Meeuwen, dat daardoor de eerste koploper is

DERDE KLASSE H In de derde klasse H won Zeelandia Middelburg zaterdag met 1-3 bij RCS. De Meeuwen won ruim met 5-2 van Bruse Boys, waar Ex-Meeuwen coryfee Pieter Roelse dit seizoen de scepter zwaait. Overwinningen waren er verder ook voor FC Dauwendaele (2-0-zege op IJzendijke), Serooskerke (3-1-thuisoverwinning op FC Axel), VCK (2-1 winst op SKNWK) en GPC Vlissingen (4-2 tegen SSV’65). Het duel tussen Kapelle en ’s-Heer Arendskerke leverde geen treffers op. Op doelsaldo in De Meeuwen de eerste koploper van het seizoen.

FC Dauwendaele-IJzendijke 2-0: De Middelburgse ploeg pakte een magere eerste thuiszege op promovendus IJzendijke. ,,Wij hadden moeite om de vrije man te vinden. IJzendijke speelde ultra defensief en dat is hun goed recht’’, sprak Dauwendaele-trainer André Siereveld. Collega David Almekinders had de bus voor de ‘eigen zestien’ geparkeerd en die tactiek werkte. Bij rust stond het nog 0-0. Het was uiteindelijk Mart de Kroo die op aangeven van Celino Davidse tegendraads scoorde en zo de ban brak. ,,Daarna hebben wij heel veel kansen gehad om zelf vaker te scoren. Zelf zijn we niet in de problemen geweest’’, aldus Siereveld. Kort voor tijd was het Deladier Bolivar Pereira die met een strakke voorzet vanaf rechts Levi Mombarg een niet te missen kans bezorgde: 2-0.

Serooskerke-FC Axel 3-1: Seroos-leider Ruud Luteijn werd positief verrast door zijn ploeg: ,,Wij hadden niet de beste beker gedraaid en dan heb je in zo’n eerste wedstrijd toch niet de gemakkelijkste tegenstander. Dan hoop je alleen maar op zo’n start. We hadden Axel geanalyseerd en we vonden ze vandaag wat tegenvallen. We hadden er meer van verwacht.’’ Na een steekpass van Lars Overweel opende Aron Wattel al na tien minuten de score. Daarna kreeg Axel via Mike Segers en Urmelon Martis wel kansen op de 1-1, maar die bleef uit. Ook na rust redde Serooskerke-doelman Tygo de Bruijn twee keer goed op Axelse kansen, waardoor Alex Jobse na een uur spelen na een breedtebal van Sil Riemens de 2-0 kon maken. Bijna vanaf de aftrap was het Mike Segers die De Bruijn alsnog het nakijken gaf: 2-1. Met een prima aanval via Alex Jobse en Bjarne Murre besliste Aron Wattel met zijn tweede treffer daarna het duel: 3-1.

Kapelle-’s-Heer Arendskerke 0-0: Een wedstrijd met veel spanning, twee hardwerkende ploegen maar met over het algemeen matig voetbal. In de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij, zonder daarbij tot uitgesproken kansen te komen. De tweede helft golfde het spel wat meer op en neer, maar ook toen bleken de kansen voor beide doelen spaarzaam. In de 85ste minuut kreeg de nieuwbakken derdeklasser Kapelle via Aron Schreuder nog de grootste kans op de volle winst, maar een Kapelse treffer bleef uit waardoor het duel eindigde zoals het begon: 0-0.

VCK-SKNWK 2-1: VCK-trainer Jesse de Waal was na afloop oprecht: ,,Een gelijkspel was terecht geweest. Daar hadden beide ploegen zich in kunnen vinden, maar ik ben blij dat wij de punten binnen hebben. Het was niet groots vandaag.’’ Uit een kort genomen corner zette Alexander Brasser de bal voor en Pieter Hage kopte de Koudekerkse formatie naar de 1-0. De Nieuwerkerkse ploeg van trainer Johan Sulkers liet het er niet bij zitten en kwam na de hervatting op gelijke hoogte. Een diepe bal werd verlengd door Remco van den Berge en afgerond door Tim de Looze. Jordy van de Gruiter werd daarna het goudhaantje van de middag. De invaller stond nog niet al te lang in het veld toen hij de winnende treffer scoorde. ,,Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Het was geen grootse vertoning. Een echt voetbalgevecht’’, besloot De Waal.

RCS-Zeelandia Middelburg 1-3: Het werd niet de middag voor RCS. Zeelandia Middelburg kwam al na acht minuten op voorsprong. Na een diepe bal van Nurai Mual ging RCS-doelman Joeri Bal in de fout waarna Dennis Kovacevic de score kon openen. Een tweede persoonlijke fout aan RCS kant zorgde voor de tweede Middelburgse goal. Niels Luteijn kopte, na een corner van Dennis Kovacevic, raak: 0-2. Drie minuten na de hervatting strooiden de bezoekers met de 0-3 van de net in het veld gekomen Tomas Guitart van Hees nog meer zout in de Souburgse wonden. Pas daarna kon de ploeg van trainer Ralph Zegers via Casper van Sabben in de 78ste minuut nog wat terug doen. De aanvaller tikte de bal bij de tweede paal in het doel.

De Meeuwen-Bruse Boys 5-2: Een prima start voor Meeuwen-trainer Michel Leonhart tegen het Bruse Boys van ex-Meeuwen speler en trainer Pieter Roelse. De eerste helft was De Meeuwen duidelijk de bovenliggende partij. Door doelpunten van Sven Baas en Menno de Nooijer keek Bruse Boys al na achttien minuten tegen een 2-0-achterstand aan. Aart de Waal bracht daarna de spanning terug in de wedstrijd, maar tien minuten voor de pauze vergrootte Menno de Nooijer uit een vrije trap de voorsprong voor de ploeg uit Zoutelande. In de tweede helft scoorde Lukas Hanzen de belangrijke aansluitingstreffer en daarna ging Bru op jacht naar de 3-3. Die hing in de lucht, maar viel niet. Aan de andere kant scoorde De Meeuwen in de slotfase nog wel twee keer. Eerst tilde Robin Dek de score naar 4-2 en daarna was het nog de beurt aan Pim Francke om te juichen na een treffer.

GPC Vlissingen-SSV’65 4-2: ,,Altijd lekker om met drie punten te beginnen’’, waren Salim Ben Sallams eerste woorden na de overwinning van zijn GPC. De trainer van de thuisploeg was ook kritisch: ,,Het was ok, maar we kunnen nog veel beter. Misschien waren het een beetje de zenuwen voor de derde klas. Ik vond dat wij de ploeg waren die wilde voetballen. SSV speelde heel snel de lange bal en daar hadden wij de eerste twintig minuten ook moeite mee. Wij scoorden alleen op de juiste momenten.’’ Hussain Latif zette GPC op voorsprong en via Nabil Azzanagui werd het 2-0. Vlak na het kwartier scoorde de ploeg van trainer Bas Biesterbosch via Davy van Nieuwenhuijzen de 2-1, maar kort voor rust tilde Richen James het verschil weer naar twee treffers. Godwin Agbonu bepaalde daarna de eindstand op 4-2.