Gegevens van kinderen wijzigen in de Voetbal.nl app: hoe doe je dat?

Bron: www.knvb.nl

Persoonlijke gegevens, zoals bijvoorbeeld de pasfoto’s op de digitale spelerspassen, kunnen spelers zelf wijzigen in de Voetbal.nl app. Maar voor kinderen onder de 16 jaar moeten ouders/verzorgers dit doen, in verband met de AVG. In dit artikel leggen we uit hoe dit moet en wat je moet doen als kinderen een eigen e-mailadres krijgen.

Veel kinderen beginnen met voetballen als ze nog geen eigen e-mailadres en/of telefoon hebben. De vereniging noteert het e-mailadres van een van de ouders/verzorgers als primair e-mailadres én bij ouder/ verzorger 1. Met dit e-mailadres kan deze ouder/verzorger de Voetbal.app downloaden en een account aanmaken. In het menu Instellingen kun je via ‘Mijn kinderen’ gegevens wijzigen zoals de pasfoto.

Oudere kinderen onder de 16 jaar hebben vaak wel een eigen e-mailadres en telefoon. Zodra ze een eigen e-mailadres krijgen, is het belangrijk de vereniging op de hoogte te stellen. De vereniging kan dan het primaire e-mailadres wijzigen in het eigen e-mailadres van het kind. Het kind kan dan met het eigen account alle informatie inzien, maar de ouder/verzorger kan nog steeds de gegevens beheren en de pasfoto wijzigen.

Als het kind 16 jaar is, krijgt het zelf de beheerrechten. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat het eigen e-mailadres door de vereniging als het primaire e-mailadres is geregistreerd.

KNVB Wedstrijdzaken app

Alleen leden van de KNVB kunnen inloggen in de Wedstrijdzaken app. Ben jij wél als ouder geregistreerd, maar zelf geen lid van de KNVB? Dan kan je niet inloggen. Gegevens kun je beheren via de Voetbal.nl app.

Pasfoto toevoegen/wijzigen

Pasfoto toevoegen/wijzigenLees hier hoe ouders/spelers zelf de pasfoto op de spelerspas kunnen toevoegen of wijzigen.

Geef als eerste een reactie op "Gegevens van kinderen wijzigen in de Voetbal.nl app: hoe doe je dat?"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.