Spelen met rugnummers: hoe zit het?

Bron: www.knvb.nl

Veel teams spelen met rugnummers. Maar is dat ook verplicht? De KNVB krijgt regelmatig vragen van verenigingen over rugnummers. In dit artikel geven we hierover meer informatie.

Veldvoetbal

Het spelen met rugnummers is alleen verplicht voor eerste elftallen in categorie A (mannen en vrouwen). De rugnummers moeten overeenkomen met hoe ze op het wedstrijdformulier staan. Dit betekent dat twee dezelfde rugnummers in één wedstrijd niet zijn toegestaan.

Geen enkel ander team hoeft met rugnummers te spelen. Dat betekent dat ook eerste vrouwenelftallen uitkomend in categorie B en jeugdteams uitkomend in categorie A geen rugnummerverplichting hebben. De scheidsrechter controleert voorafgaand aan de wedstrijd de digitale spelerspassen en vraagt en noteert bij het tonen van de gele of rode kaart de naam van de betreffende speler. In de praktijk spelen veel teams wel met rugnummers. Dit is uiteraard toegestaan, mits de rugnummers overeenkomen met hoe ze op het wedstrijdformulier staan.

Futsal

Alle teams die uitkomen in categorie A zijn verplicht om met rugnummers te spelen. De rugnummers moeten overeenkomen met hoe ze op het wedstrijdformulier staan. Dit betekent dat twee dezelfde rugnummers in één wedstrijd niet zijn toegestaan.

Teams in categorie B hoeven niet met rugnummers te spelen. De scheidsrechter controleert voorafgaand aan de wedstrijd de digitale spelerspassen en vraagt en noteert bij het tonen van de gele of rode kaart de naam van de betreffende speler. In de praktijk spelen veel teams wel met rugnummers. Dit is uiteraard toegestaan, mits de rugnummers overeenkomen met hoe ze op het wedstrijdformulier staan.

Geef als eerste een reactie op "Spelen met rugnummers: hoe zit het?"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.