S.K.N.W.K. 1 verzuimt om winst te pakken in derby tegen Duiveland

Vandaag speelde S.K.N.W.K. 1 de 2e bekerwedstrijd van de 1e bekerronde. Voor de blauw/zwarten betekende dit de uitwedstrijd in Oosterland voor de derby tegen Duiveland 1. Overigens voor de 4e keer in 5 jaar stond dit duel op het programma tijdens de 1e bekerronde…….. En ook even zoveel keren betrof het een uitduel voor S.K.N.W.K. 1….. Aardig geloot, zullen we maar zeggen 😉

S.K.N.W.K. 1 moest het deze middag doen zonder de geschorste Rouël Bisschop (vorige week 2x geel). Doelman Daan v/d Cingel is herstellende van een enkelblessure. Dit geldt ook voor Jari Goudswaard. David v/d Broek studeert tegenwoordig in Antwerpen en kan dus niet meer trainen door de weeks. En was vanmiddag ook afwezig. Spits Tim de Looze geniet nog van een vakantie.

Maar uiteraard gewoon 11 spelers aan de start bij de derby tegen de geel/zwarten. Duiveland hanteerde vooral de lange bal. S.K.N.W.K. probeerde geduldig op zoek te gaan naar een treffer. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg toen een voorhoede speler alleen op mocht duiken voor S.K.N.W.K.-doelman Ryan Boogerd. Deze redde zeer bekwaam met zijn voet.

Daarna aan de andere kant een uitstekende mogelijkheid voor de Nieuwerkerkse ploeg. Remco v/d Berge kapte de bal naar zijn linker been, maar zag zijn inzet via de binnenkant van de paal weer terug het veld in komen. Helaas dan toch geheel onnodig de 1-0 als een Duivelandspeler bij een hoekschop geheel ongehinderd mag binnen koppen.

In de extra tijd van de 1e helft lijkt het dan al gelijk te worden. Na een goede voorzet komt de bal bij spits Bela de Bloeme. Deze kopt prima in, maar op katachtige wijze wordt de bal toch nog uit het doel gehouden door Duiveland-goallie Doeleman. Zodoende ruststand van 1-0.

In de 2e helft stelt S.K.N.W.K. als snel orde op zaken. Eerst krijgen ze een strafschop na zuiver hands in de 16. Aanvoerder Tim v/d Cingel scoort beheerst de 1-1. Drie minuten later is er de terechte voorsprong. Er wordt prima druk gezet door de blauw/zwarten en uiteindelijk komt de bal voor de voeten van Dominique Prins. Deze haalt verwoestend en onhoudbaar uit en zorgt voor de 1-2.

Dan moet S.K.N.W.K. ook de 1-3 maken. Er zijn mogelijkheden daartoe, maar eerst weer de keeper van de thuisploeg houdt zijn ploeg op de been. Later ziet Dominique Prins zijn inzet over het doel verdwijnen. Er lijkt echter geen vuiltje aan de lucht voor S.K.N.W.K., maar als dan uit een toegekende vrije trap uiteindelijk simpel kan worden voorgegeven, verdwijnt de bal alsnog tegen de touwen, 2-2.

Dit was uiteindelijk ook de eindstand. Een onnodig gelijkspel, want met een beetje meer concentratie hadden de drie punten zo maar meegenomen kunnen worden naar Nieuwerkerk. Smetje was nog wel het uitvallen van rechtsback Stijn Dooge die na een grove charge, waarbij de bal absoluut niet werd gespeeld, geblesseerd het veld moest verlaten. Hopelijk valt de schade mee.

Zodoende voor de 2e keer op rij een gelijkspel voor S.K.N.W.K. 1 in de beker. W.H.S. wist met 5-0 te winnen van SC Stavenisse. Zodoende moet S.K.N.W.K. volgende week zelf winnen met minimaal 6 doelpunten verschil in het uitduel tegen SC Stavenisse. En dan moet ook nog worden gekeken naar de wedstrijd tegen W.H.S. en Duiveland die dan in een gelijkspel moet eindigen.

Als dat gebeurt, kan S.K.N.W.K. zich alsnog op gaan maken voor een duel in de 2e ronde van het bekertoernooi. Als dit scenario anders wordt, is S.K.N.W.K. uitgeschakeld in de beker.

 

Geef als eerste een reactie op "S.K.N.W.K. 1 verzuimt om winst te pakken in derby tegen Duiveland"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.