Wervingscampagne van start tijdens Week van de Scheidsrechter

Bron: www.knvb.nl

5 tot en met 13 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Het moment om (assistent-)scheidsrechters in het zonnetje zetten. Halverwege september ontvangen verenigingen een toolkit met leuke ideeën en promotiemateriaal met de oproep #scheidsbedankt.

Bovendien maken tien amateurscheidsrechters die actief zijn bij hun eigen amateurclub of fluiten voor de KNVB kans om mee te lopen met de betaald voetbalscheidsrechters op woensdag 16 oktober in Zeist. Klik hier voor meer informatie.

Maar dit seizoen is de Week van de Scheidsrechter meer dan het bedanken van de arbitrage. De KNVB grijpt de week aan om het scheidsrechtersvak zelf ook in de spotlight te zetten. Daarom starten we, in samenwerking met hopelijk alle amateurverenigingen in Nederland, een wervingscampagne.

Zowel de Week van de Scheidsrechter als de wervingscampagne wordt gelanceerd met de eerste aflevering van de documentaireserie ‘Achter het fluitsignaal’ op ESPN over amateurscheidsrechters en scheidsrechters in het betaald voetbal. Scheidsrechters die week in week uit naar het hoogtepunt in het weekend toewerken. Ze fluiten op verschillende niveaus, maar hebben enorm veel raakvlakken: ze zorgen ervoor dat voetballers en fans wekelijks kunnen genieten van het spelletje. Volg ze tijdens een derby, een wedstrijd in de reserve klasse of op Europees niveau.

Tegelijkertijd brengen we ook een scheidsrechtersquiz uit. Heel Nederland krijgt de mogelijkheid om zelf in de voetsporen te treden van een scheidsrechter of zelfs de VAR! Met wedstrijdsituaties uit de Eredivisie, Keukenkampioendivisie, Eredivisie Futsal en Azerion divisie kan iedereen zichzelf testen op zijn of haar voetbalkennis. Deze quiz wordt ook beschikbaar gesteld aan verenigingen.

Toolkit wervingscampagne

Verenigingen kunnen een toolkit voor de wervingscampagne ontvangen. Hierin zitten onder andere een clinic, een quiz die gezamenlijk kan worden gespeeld en allerlei promotiemateriaal om kenbaar te maken dat zij op zoek zijn naar nieuwe aanwinsten voor dit o zo mooie vak.

Ervoor zorgen dat er meer scheidsrechters komen kunnen wij niet alleen. Dat is teamwork en daar hebben we jullie hulp als verenigingen bij nodig. Meld je hier aan om de toolkit voor de wervingscampagne te ontvangen. Heb je je al aangemeld? Super! Naar verwachting zal deze net voor de start van de Week van de Scheidsrechter met jullie gedeeld worden.

Week van de Scheidsrechter

Week van de ScheidsrechterKlik hier voor meer informatie over de Week van de Scheidsrechter