Politieke Update amateurvoetbal – augustus

Bron: www.knvb.nl

Dit is de maandelijkse politieke update van de afdeling Corporate Affairs van de KNVB. In deze update informeren we je over de laatste politieke ontwikkelingen die het amateurvoetbal raken. Deze editie gaat het over de aangekondigde bezuinigingen op de sport en de acties die de KNVB daarop onderneemt. Deze onderwerpen worden besproken Den Haag en hebben directe invloed op het amateurvoetbal in Nederland.

Bezuinigingen op sport

De sportsector spreekt zich veelvuldig uit tegen de voorgenomen bezuinigingen uit het hoofdlijnenakkoord. Zo ook directeur amateurvoetbal Jan-Dirk van der Zee. Hij vertelt bij Spraakmakers dat bezuinigingen de drempel tot sporten verhoogt. Sport wordt duurder voor de sporter, maar ook de verenigingen en toeschouwer. Als de bezuinigingen doorgaan, zullen de contributies omhoog gaan, maar ook de prijzen van de kaartjes voor wedstrijden.

Rondom Prinsjesdag komt het kabinet met de verdere uitwerking van de plannen.

Lees hier meer.

Hogere btw, je belast er heel Nederland mee

De KNVB pleit. samen met de sectoren die geraakt worden. voor behoud van het lage btw-tarief voor de sport. De maatregel heeft ook effect op de financiën van het amateurvoetbal. Toen bijna 30 jaar geleden werd besloten dat de toegangskaarten voor het voetbal in het lage btw-tarief zouden worden verkocht, zijn er door clubs, KNVB en het ministerie van VWS afspraken gemaakt over de opbrengst daarvan. Die opbrengst investeert de KNVB ook in het amateurvoetbal.

De btw-verhoging kan ondertussen nog op weinig populariteit rekenen. Uit onderzoek van Ipsos blijkt 74% van de Nederlanders de btw-verhoging een slecht idee te vinden.

Lees hier en hier meer.

Reactie kabinet op de zorgen van Nederlanders

Sport staatssecretaris Karremans liet bij NPO radio 1 weten dat hij schade aan de toegankelijkheid van sport wil voorkomen. Hij geeft aan dat het kabinet druk bezig is met het uitwerken van een regeerprogramma en dat hij gaat kijken hoe hij dat op de beste manier kan invullen. Wel zegt hij dat de btw-verhoging een politieke afspraak is die vaststaat.

Lees hier meer.

Doe je mee aan de campagne?

Ook jij kan meedoen aan onze campagne tegen een hoger btw-tarief. Via de website geenhogerebtw.nl/kom-in-actie/ lees je meer.

Je kunt de kernboodschap van de campagne delen, er staan visuals op voor je sociale media-kanalen en wanneer je liever een sticker plakt, kun je die ook op de site bestellen!

Reces

Op 3 september komt de Kamer terug van reces en gaan de werkzaamheden weer van start.