Verdienstelijk gelijkspel na bijna helft met man minder voor S.K.N.W.K. 1 in bekerduel tegen W.H.S. 1

Voor S.K.N.W.K. 1 stond vanmiddag, zaterdag 31 augustus 2024, de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen op het programma. Op ons eigen sportpark Het Springer was W.H.S. 1 de tegenstander. Dat was een kopie van de oefenwedstrijd van vorige week zaterdag toen beide teams elkaar eveneens in Nieuwerkerk troffen. Toen werd het 0-1 in het voordeel van de ploeg uit Sint-Annaland.

Ook nu al weer wat blessuregevallen bij S.K.N.W.K. 1. Maar gelukkig kunnen we weer putten uit een wat grotere groep en zodoende dus een prima team op de been gebracht door onze hoofdtrainer Johan Sulkers.

In de eerste helft ging het balletje soms prima rond bij de blauw/zwarten. En verdedigend werd eigenlijk niks weggeven. Het was dan ook niet vreemd dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Het was de ingevallen Jesse van Dijke, hij kwam over uit de JO19-1, die de 1-0 keihard in de touwen schoot. Overigens kwam Jesse in het veld voor de licht geblesserde Bas van Dijke, de broer van Jesse. Met deze 1-0 tussenstand gingen we rusten.

In de 2e helft leek S.K.N.W.K. 1 zelfs op 2-0 te komen. Het was Remco v/d Berge met een prima assist op Dominique Prins. Hij lobde de bal over de uitstormende ‘goallie’ van W.H.S. 1, maar helaas ging zijn inzet net langs de verkeerde kant van de kruising.

Helaas werd het toen een hele andere wedstrijd. Er was helemaal niks aan de hand, maar binnen vijf minuten gaf de tot dan toe prima leidende scheidsrechters drie hele vreemde gele kaarten aan S.K.N.W.K.-spelers. Eén daarvan was voor de inmiddels al niet meer uit ons 1e elftal weg te denken Rouël Bisschop, tot dan toe weer ons rustpunt op het middenveld. Helaas had deze kaart verstrekkende gevolgen. Want toen Rouël niet veel later de bal wilde wegschieten in onze eigen 16, maar een speler van W.H.S. net voordat hij wilde schieten de bal beroerde, raakte Bisschot zijn tegenstander in plaats van de bal. Strafschop. Echter tot een ieders verbazing ook weer geel, en dus rood, voor Rouël. Hij kon dus inrukken. Helaas raakte ook hij bij deze actie geblesseerd. Ook aanvoerder Tim v/d Cingel was inmiddels al gewisseld met een pijnlijke enkel.

De strafschop werd feilloos benut en zodoende kwamen beide teams weer op gelijke hoogte, 1-1. En toen was het nog best wel lang….. Zeker als de scheidsrechter zelfs bij elke ingooi, achterbal en vrije trap zijn klokje stil zet. Uiteindelijk heeft S.K.N.W.K. 1 ruim 40 minuten met een man minder gespeeld. Er werden uiteindelijk 12 minuten blessuretijd bijgeteld (overigens ook voor een toegekende drinkpauze).

Toen uiteindelijk het eindsignaal klonk, kon S.K.N.W.K. absoluut tevreden zijn. Er is gestreden voor elke meter en dat bood absoluut toch nog een prima resultaat, getuige de 1-1 eindstand.

Deze week hopen dat de blessuregevallen meevallen. En dan mogen we a.s. zaterdag voor de vierde keer in vijf seizoenen !! een uitwedstrijd spelen in Oosterland voor de derby tegen Duiveland. Zij gaan aan kop in de bekerpoule door een nipte 0-1 winst bij SC Stavenisse 1.