SKNWK 2 speelt verdienstelijke eerste bekerwedstrijd tegen DBGC 2

Eindelijk weer tijd voor voetbal. Het zonnetje scheen dus perfecte omstandigheden voor een mooi potje voetbal in Oude-Tonge. Op papier zou het een lastige wedstrijd worden tegen DBGC 2. Een ploeg die vorig seizoen nog als de nummer twee-na-laatst uit de reserve 2e klasse is gedegradeerd.

Omdat er bij SKNWK 2 zelf nog wat afwezigen waren én ze bij de selectie iedereen nodig hadden, waren ze bij ‘t derde bereid om sterkhouders Remon en Jelle een weekje uit te lenen. Waarvoor dank, heren!

Naast de twee gastspelers ook wat nieuwe gezichten bij SKNWK 2. Zo is Jasper op de weg terug van een blessure en kon hij voor het eerst weer minuten maken onder de lat. Daardoor kan Joris weer als veldspeler meedoen. Ook o.a. Max en Dion gaan het na diverse blessures van vorig seizoen weer proberen.

Afijn, dan de wedstrijd. Het was een hete middag en we speelden op het hoofdveld, wat nogal stroef was. Daarom lag het tempo in het begin wat lager bij de thuisploeg waardoor SKNWK 2 defensief de zaken eigenlijk redelijk op orde had. Het veld werd compact gehouden en kort op de man verdedigd. Los van een verdwaald schot van de spits werd er eigenlijk weinig weggegeven.

DBGC 2 probeerde vooral op het middenveld veel te rouleren, waarna de spits zich liet uitzakken en ze met een hoge bal de buitenspelers probeerden te bereiken. Gelukkig zorgde Remon (in het veld gekomen voor de geblesseerde Dion) voor prima rugdekking of was de bal te hard, waardoor het prooi was voor Jasper.

Aanvallend konden we niet echt een vuist maken. Er waren wel wat mogelijkheden, maar tot een uitgespeelde kans zijn we niet gekomen. Grootste kans was voor Robbert Uijl, die een vrije trap direct op doel schoot die nét boven de lat viel. Overigens raakte de keeper hem nog aan maar werd er toch een achterbal gegeven door de scheidsrechter, niet de enige twijfelachtige beslissing deze middag.

Uiteindelijk komt DBGC 2 op slag van rust tóch op voorsprong. De aanvoerder kan praktisch vanuit de achterste linie een buitenspeler inspelen en zo doorlopen. Omdat hij net te veel ruimte krijgt schiet hij diagonaal buiten bereik van Jasper in de hoek. Een domper, maar we hebben nog een helft te spelen.

De tweede helft beginnen we niet heel scherp, waardoor DBGC 2 een aantal mogelijkheden krijgt. Gelukkig staat Jasper prima te keepen en houdt hij ons met een paar uitstekende reddingen in de wedstrijd.

Halverwege de tweede helft krijgen we een corner die door Robbert strak voor de goal wordt gegooid. En daar is Danny! Misschien heeft hij deze zomer een cursus gevolgd van Luuk de Jong, wie zal het zeggen? Maar na een goede loopactie kopt hij de bal in de verre hoek, onhoudbaar voor de keeper! Tussenstand dus 1-1 met nog zeker 20 minuten te spelen.

Helaas gaat in de tweede helft ook vermoeidheid een rol spelen. Niet gek ook voor een eerste wedstrijd na de zomerstop. Uiteindelijk wordt een lange bal niet goed verwerkt waarbij Joris en Hessel elkaar omver lopen. De buitenspeler staat vervolgens vogelvrij en kan met één pass de spits alleen voor de keeper zetten. Hij schiet hem netjes binnen en we kijken weer tegen een achterstand aan.

De wedstrijd lijkt dan gespeeld, maar we krijgen nog één grote mogelijkheid. Ids wordt aangespeeld in de 16 en de keeper van DBGC 2 loopt hem in feite gewoon omver, zonder dat er een bal bij is betrokken. De scheidsrechter kon echter vanaf 40 meter afstand inschatten dat het ‘niks’ was en we krijgen dus geen pingel. Niet lang daarna is de wedstrijd gespeeld.

Het is pas de eerste wedstrijd. Maar tegen een relatief sterke tegenstander heeft SKNWK 2 laten zien dat het op sommige momenten prima mee kan met het niveau. Volgende week een thuiswedstrijd tegen het eveneens een klasse hoger spelende Bruse Boys 2, hopelijk kunnen we dit doorzetten!