Voorbeschouwing bekerwedstrijd SKNWK 1 – WHS 1 31 augustus 2024 (van website W.H.S.)

Bron: www.wijhoudenstand.nl

Voorbereiding

Wim Nieuwland, nieuwe hoofdtrainer, is de voorbereiding twee weken eerder gestart dan dat WHS normaliter gewend is. Ondanks de vele afwezigen door vakanties en de nodige blessures heeft hij niet te klagen met de trainingsopkomst. Met de komst van een nieuwe trainer voor de groep is het altijd van beide kanten even wennen aan elkaar.

Wim gebruikt alle wedstrijden voor de competitie als oefenwedstrijden. Niet alleen om spelers beter te leren kennen maar ook kijken naar wat voor spelersmateriaal bezit WHS op dit moment en met welke veldbezetting kan hij toegroeien naar een collectief sterk team. Waar enkele jaren geleden wedstrijden op individuele klasse werden beslist zal dit jaar het mogelijk vanuit een collectieve benadering gerealiseerd kunnen worden. Dit was bij de 2 oefenwedstrijden tegen De Fendert en SKNWK al terug te zien, beiden gewonnen met 0-1. Afgelopen dinsdag tegen 2e klasser Roosendaal werd verdienstelijk 2-2 op het scorebord gezet. Een team die het afgelopen seizoen het net niet heeft gehaald om via de nacompetitie te promoveren naar de 1e klas. Weinig weggeven achterin en proberen zelf te scoren. Met name het laatste zal een grote uitdaging worden. Met het vertrek de afgelopen twee seizoenen van onze scorende mensen naar elders zijn de WHS supporters reuze benieuwd wie nu de ballen in het “netje” van de tegenpartij legt. Mees Bevelander deed het tegen De Fendert en SKNWK, hopelijk zet hij deze lijn voort. Tegen Roosendaal waren Tom de Ruiter en Arjen de Heer productief. Na blessureleed van een jaar maakte afgelopen zaterdag tegen SKNWK Arjen zijn eerste speelminuten en tegen Roosendaal kreeg dit in de tweede helft een vervolg. Hij maakte een gretige indruk en nu hopen dat hij fit blijft Een fitte Arjen met daarnaast Mees kan het mogelijk menige tegenstander lastig gaan maken. Belangrijk is dan wel hoe worden zij bediend en hoe wordt diepgang gecreëerd vanaf de flanken. We gaan het de komende tijd zien.

Matchday 31 augustus

Ondanks de 0-1 winst van afgelopen zaterdag tegen de Schouwenaren begint men zaterdag weer gewoon opnieuw met een 0-0 brilstand. Met andere woorden de winst op zich zegt nog niet alles. Ook bij SKNWK ontbraken er afgelopen zaterdag enkele spelers om diverse redenen. WHS was veruit de bovenliggende partij maar Johan Sulkers (trainer SKNWK) zal goed gekeken hebben waar dat hij WHS mogelijk “pijn” kan doen en omgekeerd heeft Wim Nieuwland het nodige gezien. Quincy Hoek, Christian Gliga, Robin Goedegebuure en Joost van Dijke zijn nog niet van de partij. Dit zal nog de nodige tijd vergen wanneer zij volledig fit zijn. Mooi is wel om te zien dat Stijn de Jonge komend vanuit de JO18 zich ontpopt tot een mogelijke basisspeler. Kortom met de bekerwedstrijden in het vooruitzicht gaat het team zich vormen naar 21 september, de start van de 1e competitiewedstrijd uit tegen Klundert.

Bestuur van WHS nodigt iedereen uit om aanstaande zaterdag de wedstrijd

SKNWK 1 – WHS 1 op sportpark Het Springer, Stolpweg 4B, 4306BG in Nieuwerkerk te bezoeken. Deze start om 14.30 en staat onder leiding van dhr. H.G. Janssen