Spelregelbewijs en platform vernieuwd: geboren in 2007? Haal hem nu!

Bron: www.knvb.nl

Spelers die geboren zijn in 2007, moeten uiterlijk 31 december 2024 hun Spelregelbewijs halen. Het platform waarop het bewijs gehaald kan worden, is vernieuwd.

De website van Voetbalmasterz was verouderd. De nieuwe site Spelregelbewijs.nl sluit aan bij de doelgroep.

Waarom het Spelregelbewijs?

Het Spelregelbewijs is in het leven geroepen om jonge voetballers meer kennis en inzicht te geven over de spelregels. Dit zorgt voor een sportiever verloop van de wedstrijden en meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Het draagt bij aan een sportief en veilig voetbalklimaat voor iedereen.

Uiterlijke datum aangepast

Alle spelers die het Spelregelbewijs nog niet hebben behaald en geboren zijn tussen 1998 en 2007, hebben tot en met 31 december 2024 de tijd hebben om het Spelregelbewijs te halen. Indien de speler op 1 januari 2025 niet in het bezit is van een Spelregelbewijs, kan de speler niet geregistreerd worden op het digitale wedstrijdformulier. De speler is dan dus niet speelgerechtigd en kan niet deelnemen aan officiële door de KNVB georganiseerde wedstrijden. Dat kan pas weer als het Spelregelbewijs behaald is. In het kalenderjaar 2025 zijn de spelers uit geboortejaar 2008 aan de beurt.

Dispensatie of vrijstelling kan enkel worden verleend wanneer er wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden. Deze komen binnenkort op de website te staan. Dispensatie wordt uitsluitend voor een halfjaar verleend.

In het najaar van het seizoen 2024/’25 wordt een Engeltalige versie van Spelregelbewijs.nl gelanceerd. De komende tijd wordt er verder gewerkt aan het ontwikkelen van het platform.

Rol voor verenigingen

Voor verenigingen ligt er een belangrijke taak om de gegevens van de spelers (actuele e-mailadressen) op orde te hebben in Sportlink Club én de betreffende spelers erop te attenderen dat zij het Spelregelbewijs moeten gaan behalen. Spelers kunnen zich met het actuele e-mailadres registreren voor het KNVB account en daarna inloggen op spelregelbewijs.nl. Op deze site kunnen zij oefenen en de toets maken.

Onderstaand is meer informatie te vinden over Spelregelbewijs.nl, het KNVB account en de veelgestelde vragen over het Spelregelbewijs.

Spelregelbewijs.nl

Spelregelbewijs.nlKlik hier om naar Spelregelbewijs.nl te gaan.

KNVB Account

KNVB AccountKlik hier voor meer informatie over het KNVB Account.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragenKlik hier om naar de veelgestelde vragen over het Spelregelbewijs te gaan.