Tikkie Terug Deel 669 – Schouwen-Duiveland Selectie wordt nieuw leven in geblazen (seizoen 1997-1998)

Logo Tikkie Terug

De afgelopen maanden speelde de Schouwen-Duiveland Selectie al weer drie oefenwedstrijden (tegen respectievelijk de Thoolse Selectie, N.E.C. Nijmegen en afgelopen zaterdag tegen het Borsels Elftal). Nadat er nieuw elan is gekomen in de stichting Regio Voetbal Schouwen-Duiveland worden er voor de Schouwen-Duiveland Selectie inmiddels weer wedstrijden en trainingen georganiseerd. Een mooi initiatief.

Overigens komen er aankomend seizoen ook duels voor een ‘Onder 23’ selectie en diverse jeugdselecties !!

Dat er nieuw leven wordt geblazen in de Schouwen-Duiveland Selecties is niks nieuws. Dat is al meerdere keren gebeurd de afgelopen decennia. Zo ook eind van de vorige eeuw, om precies te zijn aan het het begin van seizoen 1997-1998.

Uiteindelijk zou er toen voor woensdag 17 december 1997 in Brouwershaven een wedstrijden worden geregeld tegen het Flakkees Elftal. De SD-Selectie stond toen onder leiding van S.K.N.W.K.-trainer Gerard Olijhoek. De wedstrijd tegen het Flakkees Elftal ging overigens toen niet door, omdat de gasten van Flakkee het uiteindelijk niet zagen zitten vanwege de (weers)omstandigheden af te reizen naar Schouwen-Duiveland.

Op zaterdag 17 januari 1998 werd wel een wedstrijd gespeeld. Op Bruinisse werd toen gespeeld tegen toentertijd Eerstedivisionist R.B.C. Roosendaal. Het duels eindigde in een 2-3 nederlaag (doelpunten werden gescoord door Wilco de Valk (S.K.N.W.K.) en Elmar Verhage (W.I.K. ’57).

In deze nieuwe Tikkie Terug, deel 669, gaan we terug naar de heroprichting van de Schouwen-Duiveland Selectie.