Borsels Elftal wint overtuigend van regio team Schouwen

BSC XXL Toernooi Nieuwdorp: zaterdag 3 augustus 2024.

Het Borsels Elftal heeft op het BSC XXL toernooi een goede doorstart gedaan. Met een ruime 5-1 overwinning werd het Schouws Elftal aan de zegekar gebonden.
De Nieuwdorpse spelers aan deze wedstrijd waren: Arjan Fransse, Nino de Jonge, Gerben Nicolaesen en Dilian Vink.

Borsele Sloepoort Cup en het Borsels Elftal.

Jarenlang waren dat twee onderwerpen die als een tweeling aan elkaar verbonden waren. In de rijke historie van de BSC waren er wedstrijden tegen Feyenoord, Anderlecht en later tegen bv Go Ahead.

Ook was het Borsels Xl jarenlang aanwezig op het BSC toernooi zelf en later op de Grontmij Gala’s.

Tot zover het verleden; nu het heden.

Eerst hebben we aan Huib Meerman en Jaap de Vos gevraagd of zij de technische “kar” willen trekken. Ze hebben deze voorzet enthousiast ingekopt. Met Frans Witte en Arjan Franse vormen ze samen de staf van dit Borsels Elftal. Pom Nieuwdorp is verzorgster.

Vervolgens hebben we de trainers en besturen van alle clubs uit de gemeente Borsele gevraagd om spelers aan te melden. Ook daar is door (bijna) iedereen zeer positief op gereageerd.

Na twee trainingen op het kunstgras veld van Luctor Heinkenszand bleef er een selectie van 22 spelers over.

Staf: Huib Meerman, Jaap de Vos, Frans Witte en Arjan Franse.

Wedstrijdverslag.

De eerste 20 minuten waren voor het Schouws Elftal. Met 7 spelers van 2e klasser MZC 11 combineerden ze beter maar gescoord werd er niet.

Daarna kwam Borsele beter in de wedstrijd en met Martijn de Goffau, Can Ozgan en Barry Olierhoek als grote gangmakers was het “Leiden in last” voor de Schouwse verdediging.

Eerst was het Can Ozgan die de 1-0 aan liet tekenen; even later rondde Martijn een goede aanval na een assist van Can op gepaste wijze af.

Toen kort voor de rust Barry Olierhoek van grote afstand de Schouwse Keeper met een mooie lob verschalkte stond het 3-0. Een mooie stand die tot de rust bleef staan mede omdat keeper Rowin van ’t Westende nog een strafschop stopte.
In de rust werd er stevig gewisseld en het duurde even tot de juiste toon gevonden werd. Nino de Jonge zorgde voor de 4-0 en Martijn de Goffau scoorde zijn 2e en Borsels 5e treffer.

Het slot akkoord was voor Schouwen. Ongeveer 10 minuten voor tijd redde Jeremy Hubrechtse de eer voor de spelers van Dimitri Hooftman.

We bedanken vanaf deze zijde de staf en spelers van beide teams voor hun medewerking.