Alleen maar winnaars bij Schouws Elftal – N.E.C

De wedstrijd Schouws Elftal – N.E.C eindigde in een 0-5 uitslag. Maar om nu te zeggen dat er verliezers waren zaterdagmiddag 6 juli op Bruinisse? Nee. Juist louter winnaars.

De ruim duizend toeschouwers op het complex van Bruse Boys genoten van een voetballend Schouws Elftal. Niets ingraven, gewoon naar voren proberen te voetballen. Daarvoor kreeg de selectie van Dimitri Hooftman en zijn staf achteraf de complimenten van N.E.C. En zo ontstond er ook een leuke wedstrijd, ondanks de straffe wind.

Bij rust stond het slechts 0-1 door een doelpunt van Luc Nieuwenhuijs. De Zeeuwse N.E.C-keeper Rijk Janse mocht de hele wedstrijd op goal staan, maar kreeg een handvol werkzaamheden te verrichten. Na rust, toen N.E.C Lasse Schone bracht, kreeg onze selectie het moeilijker. Lars Olde Larsen schoot er snel twee binnen. Mees Hoedemakers bracht de stand op 0-4. Waarna in de 75e minuuut Sami Ouaissa de eindstand op het Bruse scorebord zette: 0-5.

Scheidsrechter Niels Boel uit Vlissingen en zijn assistenten vielen niet op, en dan doe je het als arbitraal trio goed. Geen schermutselingen langs de kant van de lijn. Veel volk. Veel vocht. Veel plezier. Een boost voor het Schouwse voetbal. Tevreden ging de wind weer liggen. Volgend jaar weer een wedstrijd tegen een profclub.