Kunstgrasveld: Ruim je troep op en geen glas en fietsen erop !!

We hebben sinds twee seizoenen de beschikking over een prachtig kunstgrasveld. Ideaal, want dit is (bijna) altijd bespeelbaar. En dus wordt er als club volop gebruik van gemaakt voor trainingen en wedstrijden. Dit naar volle tevredenheid van een ieder. Dit willen we graag zo houden uiteraard.

Sinds we dit kunstgrasveld hebben en sinds vorig jaar ook de prachtige nieuwe speelkooi is ons sportpark altijd geopend en voor iedereen toegankelijk. Uiteraard alleen om op te voetballen !! Helaas moeten we nog steeds constateren dat niet iedereen dezelfde ideeën heeft. Zo wordt er niet alleen gevoetbald, maar wordt er ook met fietsen en stepjes op gereden. Daarnaast wordt er heel veel troep op het veld achtergelaten en zelfs ook weer glas. En waarom !?

Wat helemaal vervelend is, is dat er ook heel veel kauwgom op het veld wordt gegooid. Dit gaat in het kunstgras kleven en is heel moeilijk te verwijderen 🙁 Allemaal zo onnodig. En eigenlijk mag er op het veld helemaal niets genuttigd worden zoals de borden rondom het veld aangeven (geen vuil op het veld én verboden voor consumpties).

Dus we willen alle kinderen verzoeken hun etens- en drinkwaren niet op het kunstgrasveld te nuttigen. En als je een lege zak chips, flesje drinken, snoeppapiertje(s) hebt, gooi deze dan gewoon in de rolemmers die er voldoende langs het veld staan.

En het is ten strengste verboden kauwgom te nuttigen en zeker niet op het veld te gooien. Dit geldt uiteraard ook voor glas (is nog hartstikke gevaarlijk ook). En dus ook niet met fietsen/stepjes erop. Deze moeten gewoon worden achter gelaten bij de fietsenstalling en dus niet worden meegenomen naar het veld.

We hopen op een ieders medewerking en laten we er met z’n allen voor zorgen dat we nog heel lang plezier kunnen hebben en houden van dit prachtige veld. Het zou toch zonde zijn als we uiteindelijk toch moeten besluiten om het sportpark te gaan sluiten als er niet wordt getraind en/of gevoetbald.