S.K.N.W.K. 1 aankomend seizoen actief in ‘Zeeuwse’ 3e klas H

Vandaag, vrijdag 5 juli 2024, heeft de K.N.V.B. de indeling voor de A-categorie bekend gemaakt. Voor S.K.N.W.K. 1 betekent dit na het prachtige kampioenschap afgelopen seizoen dat we weer acteren in de 3e klas. Het was nog wel even de vraag wordt dit dat in 3A of 3B?

Twee seizoenen terug speelden we in de 3e klas B. Een klasse met vooral ploegen (overigens net als afgelopen seizoen in 4C) vanuit Goeree Overflakkee en West Brabant. Vanmorgen werd bekend dat we aankomend seizoen spelen in 3H (dus andere naamgeving dan we dachten). Dit is een klasse met louter Zeeuwse clubs.

Ze spelen in ieder geval 2 derby’s, omdat ook Bruse Boys in deze klasse is ingedeeld. Twee maal moet de oversteek worden gemaakt door de Westerschelde Tunnel. Dit om de degens te kruisen met FC Axel en IJzendijke. Dit zijn gelijk twee nieuwe tegenstanders voor de blauw/zwarten. FC Axel is fusieclub met o.a. A.Z.V.V. Dat was in het verleden dan weer wel eens een tegenstander van ons 1e elftal.

Kapelle bewandelde net als S.K.N.W.K. dezelfde weg. Zij degradeerden twee seizoenen terug uit de zelfde klasse als S.K.N.W.K. En afgelopen seizoen wisten ook zij kampioen te worden en dus opnieuw promotie af te dwingen naar de 3e klas. Met G.P.C. Vlissingen treffen we een opponent die we afgelopen seizoen nog tegenkwamen in de beker. Uit in Vlissingen werd nipt verloren. G.P.C. Vlissingen wist te promoveren via de na-competitie.

R.C.S. uit Souburg kwamen we in competitieverband nog nooit tegen. Zij komen overigens pas sinds seizoen 2015-2016 uit in het zaterdagvoetbal. Leuk detail is dat R.C.S. ook aankomend seizoen nog onder leiding staat van onze oud trainer/coach Ralph Zegers.

En dan zijn ook De Meeuwen, V.C.K., ’s Heer Arendskerke, Serooskerke, FC Dauwendaele, Zeelandia Middelburg en S.S.V. ’65 nog tegenstanders waarmee in het verleden de degens al eens werden gekruist, maar met de meeste van deze is dat inmiddels al weer een behoorlijke tijd geleden (omdat zij hoger speelden dan de Nieuwerkerkse ploeg).

Al met al een mooie competitie en voor S.K.N.W.K. 1 een hele mooie uitdaging !!

De volledige indeling is als volgt: