Feest bij Op Dreef in Bruinisse

Bron: www.wereldregio.nl

Afbeelding

Met een optocht door het dorp, allerlei workshops voor de kinderen en een slotactiviteit in dorpshuis De Vanger, was het donderdag één groot feest bij CBS Op Dreef in Bruinisse.

De Bruse school stond donderdag in het teken van jubileum en afscheid. Juf Rianda Dorst-Dalebout nam na meer dan 41 onderwijsjaren afscheid van CBS Op Dreef. Zij heeft al haar onderwijsjaren in Bruinisse gewerkt. Met haar muzikale talent heeft zij veel kinderen leren zingen. Muziek in de klas, daar ontbrak het bij juf Rianda niet aan. Elke verjaardag werd omlijst met muziek en zelfs het oefenen van de tafels was bij haar een muzikaal feestje.

Om haar afscheid te vieren, was er voor juf Rianda een feestdag georganiseerd met muziek en dans. De juf werd ’s ochtends feestelijk opgehaald in een prachtige auto. In Bruinisse werd ze opgewacht door alle kinderen én muziekvereniging Apollo, die vanaf het schoolplein een optocht door het dorp muzikaal begeleidde. Juf Nellie en meester Wilco werden bij het schoolplein opgehaald. Ook zij werden donderdag namelijk in het zonnetje gezet. Juf Nellie Viergever-Oudenaren is na haar prepensioen toch weer aan de slag gegaan bij Op Dreef, en gaat nu écht van een welverdiend pensioen genieten. Meester Wilco de Valk vierde zijn 25-jarig onderwijsjubileum.