Nacompetitie al voorbij voor Schouwse voetbalcubs

Bron: www.wereldregio.nl

Er kan een streep onder het seizoen 2023/2024 voor de Schouwse voetbalploegen. Want, na het eerste weekend met nacompetitie heeft geen enkele club de volgende ronde gehaald.

MZC’11, strijdend voor een plaatsje in de eerste klasse, hield lang stand tegen Achilles’29, maar zag de ploeg uit Groesbeek in de slotfase en blessuretijd van 1-1 naar 1-3 gaan.

ZSC’62, dat zaterdag speelde voor een plek in de derde klasse, hoefde zich daarover in ‘s-Heerenhoek geen illusies te maken. Derdeklasser Patrijzen schoot een half dozijn vol. ZSC’62 leverde een gedegen eerste helft af, maar veroorzaakte een onnodige strafschop. Dit herhaalde zich in de tweede helft. “Hierna was de veer gebroken”, constateerde ZSC’62-trainer Danny Magito. “We hebben ons een uur goed verweerd. Het is ok zo. In de derde klasse hebben we niets te zoeken.” Overigens was ook de 3-0 een pingel. Magito daarover: “Twee waren er terecht, eentje twijfelachtig”.

Duiveland, met dezelfde opdracht als de Scharendijkenaren, probeerde het thuis (foto) tegen Ameide. Ook hier was er geen eilandelijk succes: Ameide won nipt met 1-2.

Afbeelding

UITSLAGEN

NACOMPETITIE

Om een plaats in de eerste klasse:

MZC’11-Achilles’29 1-3 (1-1 Rody Vermue)

Om een plaats in de derde klasse:

Patrijzen-ZSC’62 6-0

Duiveland-Ameide 1-2 (Dylan van Klinken)