Deze wedstrijden worden in het pinksterweekend gespeeld in het amateurvoetbal

Bron: www.omroepzeeland.nl

18 mei, 09:355 minuten leestijd

Houden de Zeeuwse clubs die nog kans maken op een kampioenschap de zenuwen in bedwang? En volop strijd om periodetitels en het ontwijken van de nacompetitie tegen degradatie. Er is nog genoeg om voor te spelen in dit pinksterweekend. Bekijk hier alle wedstrijdprogramma’s.
SKNWK kan zich dit weekend kronen tot kampioen

© Steven Neele

Derde Divisie B

Met nog twee speelrondes te gaan hebben Hoek en Kloetinge allebei 47 punten uit 32 wedstrijden gehaald. De Zeeuws-Vlamingen hebben wel een aanzienlijk beter doelsaldo van plus 22 en staan daarom hoger op de ranglijst. Er is overigens maar één club in de Derde Divisie die vaker scoort dan Hoek en dat is koploper Barendrecht.
Alle wedstrijden beginnen zaterdagavond om 18:00 uur. Hoek speelt dan thuis tegen Sportlust’46. Kloetinge speelt in Limburg tegen Meerssen.

© Omroep Zeeland

Vierde Divisie C

De grote vraag is of de champagnelucht al uit de tenues van GOES is gewassen, want afgelopen zondag werd de ploeg van trainer Dennis de Nooijer kampioen van de Vierde Divisie C. De wedstrijd van vandaag tegen Nuenen is het voorgerecht waarna de huldiging en het kampioensfeest het belangrijkste zullen zijn.
Maandag speelt GOES nog het restant van de districtsbekerfinale tegen Achilles Veen. Die wedstrijd werd op Hemelvaartsdag gestaakt vanwege een medische noodsituatie bij een speler van de Brabantse ploeg. GOES hervat die wedstrijd met een 0-2 achterstand.

1e klasse D

Voor het tweede weekend op rij is het al gedegradeerde Terneuzense Boys vrij. Volgende week neemt het met een wedstrijd tegen Spijkenisse afscheid van de 1e klasse.

2e klasse E

Na het verlies van afgelopen weekend tegen DBGC moet MZC’11 hopen op een klein wonder. Zelf moet het Yerseke verslaan om nog kans te maken op de titel en dan moet Heinenoord verliezen bij Walcheren.
Hellevoetsluis-SVOD’22 is een wedstrijd om een waarschijnlijke periodetitel, want de ploeg die op de vierde plek eindigt maakt kans om een periode over te nemen.
Onderin is het vooral spannend voor Arnemuiden. Niet verliezen op eigen veld van concurrent DBGC betekent dat de ploeg zich direct veilig speelt. Maar er staat nog veel meer op het spel in deze bijzondere wedstrijd.
Zondagavond kun je in Omroep Zeeland Sport een samenvatting zien van de wedstrijd van MZC’11 tegen Yerseke. De uitzending begint om 18.10 uur en wordt ieder uur herhaald.

3e klasse A

De titanenstrijd tussen Luctor Heinkenszand en RCS is nog altijd aan de gang. Beide ploegen maakten vorige week geen fout en daardoor is het verschil tussen de teams nog altijd twee punten in het voordeel van de Bevelandse formatie. Allebei de ploegen hebben een lastige uitwedstrijd op het programma: Luctor Heinkenszand speelt tegen De Meeuwen dat uitstekend in vorm is. RCS moet naar SSV’65 dat ook aan een goede derde periode bezig is.
Als Wolfaartsdijk niet wint, dan is het officieel gedegradeerd naar de 4e klasse. Patrijzen moet ook winnen om nog kans te maken om de nacompetitie te ontlopen.

 

3e klasse B

Voor Krabbendijke lijkt degradatie onvermijdelijk. Ze spelen nog twee lastige wedstrijden (Klundert en De Jonge Spartaan) en hebben zeker nog punten nodig om de nacompetitie te halen. Bruse Boys gaat in de middenmoot eindigen en speelt dit weekend tegen Den Bommel.

 

4e klasse A

Als RIA Westdorpe van DwO’15 wint dan heeft het in de derde periode de meeste punten van alle teams gepakt en wint het dus de periodetitel. Spui, HKW’21 en Corn Boys zweten nog peentjes, want twee van die drie teams gaan direct degraderen.

 

4e klasse B

Kapelle kan op bezoek bij hekkensluiter Waarde kampioen worden. Apollo’69 moet in ieder geval zelf winnen bij Veere wil het nog kans maken om niet te degraderen.

4e klasse C

De apotheose in de 4e klasse C volgt dit weekend in de laatste speelronde. Heeft SKNWK in de uitwedstrijd tegen Brouwershaven de zenuwen onder controle of bezwijkt het onder de kampioensdruk en slaat Duiveland op het laatste moment nog toe? De uitslag is zaterdagmiddag om 16.30 uur bekend.

 

4e klasse D

In deze competitie is alles beslist. Tholense Boys werd vorige week kampioen. In theorie maakt SPS nog kans op de derde periodetitel, maar de club uit Poortvliet is al gedegradeerd. Mocht SPS de derde periode winnen, gaat het niet de nacompetitie in omdat degradatie voor promotie gaat.

3e klasse A zondag

HVV’24 en Hontenisse maken nog kans om de tweede periodetitel te winnen. Voor de ploeg uit Hulst staat een lastige wedstrijd tegen kampioen Gastel op het programma. Hontenisse speelt tegen Schijf, dat nog strijd om in de 3e klasse te blijven.
Breskens moet zorgen dat het over twee wedstrijden nog altijd op plek acht staat, dan handhaaft de ploeg zich direct in deze competitie.

 

4e klasse A zondag

Met nog één wedstrijd te gaan moet Philippine nog een plekje stijgen om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg treft Clinge dat vorige week kampioen werd. Groede speelt bij Grenswachters om en heeft drie punten nodig en moet dan nog het resultaat tussen Markiezaten en ODIO afwachten om te weten of ze volgend seizoen ook nog in de 4e klasse spelen.

5e klasse A zondag

Alle Zeeuwse clubs in deze competitie spelen nergens meer voor, ze mogen nog één keer de wei in voordat de zomerstop begint.

1e klasse A vrouwen

IJzendijke is kampioen geworden en keert volgend jaar terug in de hoofdklasse. Ze spelen nog één wedstrijd; thuis tegen Sleeuwijk.

2e klasse A zondag vrouwen

Hontenisse kan nog kampioen worden. Dan moet het zelf winnen bij GSBW, Zigo moet dan verliezen van Wilhelmina dat laatste staat.

2e klasse C vrouwen

Kloetinge is veilig en kan het seizoen rustig uitspelen. XerxesDZB is de laatste tegenstander.

3e klasse H vrouwen

Niemand kan degraderen uit deze klasse.