Nieuwe pagina dispensatie veldvoetbal; Aanvraag biologische dispensatie aangepast

Bron: www.knvb.nl

Er is een nieuwe Assist-pagina gepubliceerd over dispensatie in het veldvoetbal. Daarnaast is de aanvraag voor biologische dispensatie (JO13-JO17 categorie A) aangepast.

De nieuwe pagina vind je hier. Hierop vind je alle informatie over leeftijdsdispensatie in categorie B, de pilot biologische dispensatie JO13-JO17 categorie A, dispensatie voor meiden in categorie A en regels voor keepers en de O23.

Veranderingen pilot biologische dispensatie

De KNVB biedt voor het seizoen 2024/’25 dispensatie voor de duur van de najaarscompetitie voor spelers die aantoonbaar klein zijn voor hun leeftijd. Voor de voorjaarscompetitie moet dispensatie voor die spelers opnieuw worden aangevraagd en verleend. De dispensatie geldt voor spelers in de categorie A van JO13 tot en met JO17. Zo kunnen spelers met een tijdelijke fysieke achterstand de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen.

Voorheen was de dispensatieregeling per volledig seizoen. Omdat de groei in deze leeftijden snel kan gaan, voldoet een speler mogelijk in de loop van het seizoen niet meer aan de gestelde voorwaarden

De aanvraag voor de eerste seizoenshelft van 2024/’25 loopt van 1 mei tot en met 31 augustus 2024. Meer informatie over de pilot is hier te vinden.

Teamdispensatie MO17 BVO

Nieuw is ook dat voor een MO17 van een BVO een teamdispensatie kan worden aangevraagd voor deelname aan de JO15 piramide categorie A. Lees hier meer.