Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 11 mei

Beeld uit de wedstrijd RCS - VC Vlissingen

© Roy Dassen

Derde Divisie B

Hoek boekt een verdiende 2-0 zege op OSS’20. Steve Schalkwijk benutte twee strafschoppen en tekende daarmee voor zijn 24e en 25e treffer van het seizoen.
Kloetinge leek op weg naar een stunt tegen koploper SteDoCo, maar blijft steken op een 1-1 gelijkspel. Joël van Herwijnen startte voor het eerst in de basis bij Kloetinge en luisterde die mijlpaal op met een goal. Daan Schouw had pech; hij zorgde met een eigen doelpunt voor de eindstand.

© Omroep Zeeland

GOES weet waar het aan toe is morgen. Achilles Veen liet punten liggen tegen hekkensluiter HVCH en daardoor is GOES bij winst zeker van het kampioenschap. Daarvoor moet de ploeg van Dennis de Nooijer afrekenen met het Kruisland van tweelingbroer Gérard.

1e klasse D

Het al gedegradeerde Terneuzense Boys kwam niet in actie.

2e klasse E

Een rampzalige middag voor MZC’11, dat verliest van middenmoter DBGC. De ploeg uit Zierikzee kwam tot drie keer toe op achterstand, trok via Sander van Vossen en Martijn Dalebout twee keer de stand gelijk, maar kon op de derde tegengoal geen antwoord vinden: 3-2.
Tot overmaat van ramp wint concurrent Heinenoord met 4-0 van Serooskerke. Daardoor is Serooskerke gedegradeerd en verliest MZC’11 de koppositie. De ploeg van Harro Hazelaar heeft de titel niet meer in eigen hand.
Yerseke heeft gewonnen van Walcheren, maar dat had nog wat voeten in de aarde. Bij een 1-1 ruststand gaf de scheidsrechter aan dat hij vanwege privéomstandigheden naar huis moest. Een KNVB-scheidsrechter kon niet worden gevonden, en dus pakte clubscheidsrechter Bram de Waard de fluit op. In de tweede helft ging het lang gelijk op, maar dankzij twee goals in de slotminuten liep Yerseke uit naar een 4-2 zege.

3e klasse A

RCS leek averij op te gaan lopen, bij rust stond de club uit Oost-Souburg met 0-2 achter tegen buurman Vlissingen. Dankzij vier doelpunten in de tweede helft boog RCS de achterstand om in een 4-2 zege. Dyllan Davidse, Marlo Janisse en de gebroeders Nicky en Jordy van Merrienboer zorgden voor de Souburgse productie. Karim Boughaba nam de twee Vlissingse doelpunten voor zijn rekening, maar hij kon daarmee niet voorkomen dat zijn club is gedegradeerd.
Luctor Heinkenszand had ook de tweede helft nodig om langs SSV’65 te komen. Het werd 4-1. Drie goals voor de thuisploeg kwamen op naam van de gebroeders Olierhoek. Rick scoorde twee keer, Barry maakte er één. Serge van ’t Westeinde opende de score voor de thuisploeg. Jeroen de Wild scoorde de enige treffer voor de ploeg uit Goes. Luctor Heinkenszand blijft koploper.

3e klasse B

Het was een goede dag voor de twee Zeeuwse clubs in deze klasse. Bruse Boys en Krabbendijke wonnen allebei. Krabbendijke stijgt daarmee een plek op de ranglijst en mag hoop blijven houden op handhaving. Danny Weber, Ricardo Koole en Justin van den Berge scoorden voor Krabbendijke.
Voor Bruse Boys stond er weinig meer op het spel dan de eer. Laagvlieger Kogelvangers werd met 3-1 verslagen.

4e klasse A

IJzendijke heeft zich tot kampioen gekroond van de 4e klasse A. In de thuiswedstrijd tegen Sluis was het een dubbelslag van Sander van Buren en een goal van Cas de Dobbelaere die zorgden voor een 3-0 ruststand, die ook de eindstand bleek.
HKW’21 mag nog altijd hopen op handhaving. De fusieclub had weinig te duchten van DwO’15. Bij rust stond het 1-0 door een goal van Koen Hoondert, die na rust zijn tweede maakte. Luuk Huige scoorde ook nog twee keer en bepaalde de eindstand op 4-0.
Schoondijke won met 4-0 van hekkensluiter Aardeburg maar is alsnog gedegradeerd, doordat Corn Boys een puike 2-5 overwinning op Oostburg boekte.

4e klasse B

Koploper Kapelle blijft maar winnen en kan volgende week kampioen worden. Op eigen veld werd met 3-1 gewonnen van Rillandia. Doelpunten van Koen van Os, Stijn Driessen en Jeroen van Overloop zorgden voor die uitslag.
Achtervolger GPC Vlissingen is de enige ploeg in deze klasse die Kapelle nog van het kampioenschap af kon houden. Dan mag de Walcherse ploeg geen fouten maken en dat deed het ook niet. Waarde werd met 8-1 opgerold. Edion Nicaela en Panchito Ramon scoorde beide twee keer. Ook Veere wist acht keer te scoren en won gemakkelijk van Wemeldinge.
Voor Rillandia, Wemeldinge en MZVC is het doek gevallen in deze klasse. Zij moeten zich opmaken voor de een avontuur in de nieuw te formeren 5e klasse.

4e klasse C

Er is nog geen beslissing gevallen in de titelstrijd. SKNWK deed wat het moest doen en won met 2-0 van ZSC’62 dankzij twee goals van Rouël Bisschop. Omdat concurrent Duiveland met dezelfde cijfers won van De Westhoek blijft die ploeg in het spoor van de ploeg uit Nieuwerkerk. Jordy Wesdorp en Matthijs van Vaardegem schoten Duiveland naar de zege, die wel betekent dat het doek voor De Westhoek is gevallen. Die ploeg komt volgend jaar uit in de 5e klasse.

4e klasse D

Tholense Boys moest er een paar weken op wachten, maar is nu eindelijk kampioen. Het eerste kampioenschap in meer dan dertig jaar werd veiliggesteld dankzij een 0-2 zege op NOAD’67.
SPS haalde uit tegen hekkensluiter Lepelstraatse Boys en won met maar liefst 7-1. De zevenklapper mocht niet baten; door de zege van DHV is SPS gedegradeerd.

1e klasse A vrouwen

IJzendijke heeft zich tot kampioen van de 1e klasse gekroond. Op bezoek bij RVVH/Sparta was de ploeg van trainer Guust van de Velde met 0-2 te sterk door goals van Maud Kuijpers en Annemiek Timmerman. Zo keert IJzendijke na zes jaar terug in de hoofdklasse van het vrouwenvoetbal.