Vrijwilligers waarderen en nieuwe clubhelden werven? Dat kan zo!

Bron: www.knvb.nl

De laatste weken van het seizoen zijn in aantocht, maar de trainingen, wedstrijden en het verenigingsleven gaan nog even door. En dat verenigingsleven, dat maakt ons als Nederland uniek. In iedere stad en in ieder dorp vind je voetbalclubs. Voor die clubs en het verenigingsleven zijn vrijwilligers van levensbelang.

Aan het einde van het seizoen is het weer een mooi moment om de huidige vrijwilligers van jouw vereniging in het zonnetje te zetten. Maar jullie zijn vast ook al aan de slag met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, dus de werving van (nieuwe) vrijwilligers is ook al een aandachtspunt. Hieronder informatie hoe we vanuit de KNVB je kunnen ondersteunen bij de werving en het behoud van vrijwilligers.

Waardeer de vrijwilligers van jouw vereniging!

De KNVB helpt je graag als jij jouw vrijwilligers wil laten zien hoe zeer je hen waardeert. Via ons platform Cape kan je unieke posters, social media posts of diploma’s maken, met je eigen logo en teksten om je waardering uit te spreken.

Unieke posters, flyers, diploma's of social media posts voor jouw verenigingUNIEKE POSTERS, FLYERS, DIPLOMA’S OF SOCIAL MEDIA POSTS VOOR JOUW VERENIGINGRuim 400.000 vrijwilligers zetten zich week in week uit in bij een voetbalclub. Scheidsrechters, trainers en mensen in de kantine zorgen dat elk weekend miljoenen jongens, meisjes, mannen en vrouwen kunnen genieten van deze prachtige sport. Zonder vrijwilligers geen voetbal.

Werf nieuwe clubhelden voor jouw vereniging!

Sinds een aantal weken zijn we op zoek naar nieuwe clubhelden! Als vereniging kan je eenvoudig deze campagne omarmen. Met de Handleiding die hieronder te downloaden is, kan je de campagne ook via de kanalen van jouw vereniging delen. In de handleiding zie je hoe SV De Braak dit onlangs heeft gedaan en al van 20 potentiële vrijwilligers gegevens heeft gekregen. (Ouders van) leden van jouw vereniging kunnen namelijk meedoen aan de quiz en de gegevens van de deelnemers van de quiz worden, na toestemming van de deelnemer, met de betreffende vereniging gedeeld. Zo kan je direct werken aan de werving van nieuwe vrijwilligers voor jouw eigen vereniging.

Handleiding voor clubsHANDLEIDING VOOR CLUBSDownload hier de handleiding met inspiratie en hulpmiddelen om de campagne “Word een clubheld” ook binnen jouw vereniging te gebruiken.

Aan de slag met vrijwilligersbeleid

Wil jij met jouw vereniging aan de slag om het vrijwilligersbeleid (beter) in te richten? Op KNVB Assist vind je handige informatie, voorbeelden uit de praktijk en contactgegevens voor ondersteuning op dit onderwerp. Of kijk eens op EénTweetje wat je mede-bestuurders/coördinatoren over dit onderwerp vragen en delen. Er is tegenwoordig een EénTweetje voor Bestuurders, Hoofden Opleiding en Scheidsrechtercoördinatoren.
VrijwilligersVRIJWILLIGERSRuim 400.000 vrijwilligers zetten zich week in week uit in bij een voetbalclub. Scheidsrechters, trainers en mensen in de kantine zorgen dat elk weekend miljoenen jongens, meisjes, mannen en vrouwen kunnen genieten van deze prachtige sport. Zonder vrijwilligers geen voetbal.