S.K.N.W.K. 1 kan geen potten breken in oefenduel tegen Prinsenland 1

Om een beetje in het ritme te blijven, speelde S.K.N.W.K. 1 gisteren, dinsdag 30 april 2024, een oefenwedstrijd. Ze deden dit in Dinteloord tegen de plaatselijke voetbalverenigingen v.v. Prinsenland 1. Een derde klasser dit seizoen. Vorig seizoen kwamen beide teams elkaar tegen in de competitie in de 3e klas. Prinsenland was toen op de laatste speeldag (als tegenstander van S.K.N.W.K.) nog titelkandidaat. Beide wedstrijden gingen vorig seizoen overigens met 2-0 verloren.

Gisteren speelde S.K.N.W.K. 1 in het rode reserve-tenue. Met enkele afwezigen (o.a. basisklanten Tim de Looze, Remco v/d Berge en Bas van Dijke) kwamen we vooral de eerste helft niet echt toe aan een echte wedstrijd. Binnen een tijdsbestek van 15 minuten stond het al 2-0 (beide treffers vielen binnen 5 minuten van elkaar). S.K.N.W.K. was te gehaast en te slordig aan de bal. Dit had ook te maken met de tegenstander die het de rood hemden behoorlijk lastig maakten. En er werd gewoon niet scherp genoeg verdedigd aan onze kant.

Nog voor de rust werd het ook nog 3-0. In de 2e helft werd er aan beide kanten een aantal wissels doorgevoerd. Nu was het iets meer in evenwicht en was de thuisploeg iets minder dwingend. Helaas konden we geen eretreffer scoren. In het laatste kwartier van dit duel scoorde de thuisploeg en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0.

Ondanks de nederlaag (tegen gewoon een betere tegenstander) was het zeker een nuttige avond. Zo kon Bela de Bloeme na weken blessureleed weer eens een helft klachten vrij spelen. René Verschoor (normaal gesproken spelend bij het 3e dit seizoen) speelde ook een uur. En dan waren er nog spelers als Jan-Kees-Giljam, Karl Hanse, Rick Dalebout en Thomas Folmer die deze avond weer eens toe kwamen aan wat langere speeltijd dan doorgaans tijdens de competitie waarmee ze het vaak moeten doen met een invalbeurt.

Ook Ids Flikweert (2e) en Abdullai Jalloh (JO19-1) speelden in de 2e helft nog mee in deze oefenwedstrijd.

A.s. zaterdag staat er nog geen competitiewedstrijd gepland. Volgende week zaterdag, 11 mei 2024, wacht op ons eigen sportpark Het Springer de derby en kraker tegen Z.S.C. ’62 1.

Elders op deze site staan nog meer foto’s van deze oefenwedstrijd.